FOTO. Cratere pe Podul Decebal, recent reabilitat! O mașină a făcut pană

Lucrările recent executate pe Podul Decebal de către o firmă din Zalău au cedat și au apărut deja ditamai gropile! Un șofer din municipiul Satu Mare a avut neșansa să ia în plin o astfel de groapă și și-a tăita roata de la mașină.

Așa că a fost nevoit să își schimbe cauciucul. Din păcate, în tot mai multe locuri au apărut deja cratere sau fisuri, spre disperarea șoferilor.

Pe de altă parte, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a declarat că administrația locală nu reușește sub nicio formă să stabilească o legătură cu firma care a câștigat lucrările pentru reabilitarea Podului Decebal. Din câte se pare, reprezentanții societății nu ar fi răspuns la adresele Primăriei, motiv pentru care au fost emise somații și chiar penalități.

Edilul șef sătmărean a declarat, cu subiect și predicat, că nu este sigur dacă firma Drum Inserv din Zalău va finaliza lucrările în acest ritm. Cu toate acestea, Kereskenyi a spus că nu ar fi de bun augur să se rezilieze contractul, ceea ce înseamnă reluarea întregii proceduri de atribuire a lucrărilor, care ar putea dura chiar și un an.

De asemenea, primarul Kereskenyi a precizat că se lucrează la identificarea sursei problemelor apărute la Podul Decebal. Respectiv apariția unor fisuri.

”Am comandat o expertiză și așteptăm rezultatul, să vedem ce facem cu podul. au apărut acele fisuri lângă rosturile de dilatație. Să vedem dacă sunt de vină tehnologia sau materialele folosite de firmă. Firma ne-a spus că ei au respectat toate normativele, iar de vină ar fi fundația. O să vedem”, a spus mai spus Kereskenyi.

Cert este faptul că primarul Kereskenyi încă mai speră în rezolvarea acestei situații, iar firma să vină la discuții pentru identificarea unor soluții.

”Nu vrem să ajungem în instanță. Asta ar însemna reluarea tuturor procedurilor”, a conchis Kereskenyi.

4 Comments on "FOTO. Cratere pe Podul Decebal, recent reabilitat! O mașină a făcut pană"

 1. Rușine, muncă de bătaie de joc, la sfert de an de la predare să ai atâtea cratere.

  View Comment
 2. S-a platit lucrarea? Ce sa mai asteptati? Reziliere si dat la altii care chiar vor sa faca. Tot acolo se va ajunge si pierdem doar timp cu aceste trageri de timp in speranta ca firma dn Zalau va face ceva. Mi se pare penibil sa te rogi de ei sa isi faca treaba. Ce tara e asta? Cineva e clar nu si-a facut treaba…

  View Comment
 3. Sunt deja mai mult de 2 ani de la începerea lucrărilor. Deja atunci se spunea semioficial că e bai cu firma asta din varii motive. Dacă se făcea atunci altă licitație poate acum aveam o firmă serioasă care chiar este în stare să facă lucrarea cum trebuie. De vină este pentru tot fostul primar plus cei care au întocmit caietul de sarcini.Dar actualul primar ce așteaptă? Bate la o poștă că firma habar nu are de meserie. La ce gropi au apărut deja pe pod poate și eu făceam mai bine!

  View Comment
 4. Gică Contra | decembrie 14, 2018 at 22:45 |

  Avem gropi pe pod dar nu poate fi trasată o linie care să delimiteze sensurile de mers. Chiar e greu? Exact unde era mai mare nevoie de demarcare nu există. Până ce nu va avea loc un accident nu se ia nici o măsură. După aceea va fi prea târziu pentru victime. Chestia cu „e în lucru și nu putem trasa marcajele” nu ține pentru că au fost făcute o parte din marcaje. De ce nu a fost terminată treaba?!

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre podul Decebal
FOTOGALERIE. ÎN SFÂRȘIT! Se face marcajul rutier pe Podul Decebal, în Satu Mare

Închide