FOTO. Cum se depozitează o parte din carnea de shaorma la mall: pe paleți și cartoane murdare

Reporterii PresaSM au intrat în posesia unei fotografii realizate pe holurile de serviciu ale mall-ului NEPI. În imagine se vede cum carnea pentru prepararea shaormei este depozitată pe coridor, pe niște paleți și cartoane murdare. Sunt cel puțin vreo 20 de bucăți mari de carne aparent înghețată. Marfa se pare că a fost furnizată pentru un restaurant fast-food din mall.

Martorul spune că acea carne a stat în acel loc câteva ore. Potrivit informațiilor PresaSM, confirmate pe surse, pe acel hol nu există sistem de răcire. Chiar dacă acea carne nu ajunge în contact direct cu paleții murdari, condițiile par să fie cel mult la limita legii.

Doar săptămâna trecută, ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au aplicat un număr de cinci sancțiuni contravenționale, din care trei amenzi contravenționale în valoare totală de – 12.400 lei.

Concret: 10.000 lei – un restaurant din Satu Mare – pentru comercializarea produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar și fără respectarea condițiilor de igienă prevăzute de legislația sanitară veterinară în vigoare; – 1.200 lei – un restaurant din Carei – pentru manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitar/veterinare și pentru siguranța alimentelor;  1.200 lei – un catering din Satu Mare – pentru depozitarea ouălor în condiții de temperatură necorespunzătoare și nemarcate corect.

Fii primul care comentează! despre "FOTO. Cum se depozitează o parte din carnea de shaorma la mall: pe paleți și cartoane murdare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Direcția Sanitar-Veterinară
FOTOGALERIE! Nou în județul Satu Mare! Pizza cu gândaci prăjiți

Închide