FOTO. Darius, tânărul sătmărean care face furori la Campionatul European!

Darius Torok-Brândușan debutează la Riga cu o victorie în 15 mutări. Campionatul European de șah juniori (sub 18 ani) a luat startul luni la Riga, capitala Letoniei. Darius Torok-Brândușan de la CS Voința Satu Mare a debutat cu un succes la categoria băieți 8 ani.

În prima rundă, din totalul de 9, sătmăreanul născut în anul 2010 s-a impus cu piesele albe în 15 mutări. Adversar l-a avut pe francezul Costa Ewen.Darius este favorit 11 al acestui concurs. De menționat că principalul favorit, elvețianul Udipi Kala Kishan a pierdut în prima rundă cu Ivanov Andrey (Macedonia). Darius îl va întâlni în runda a doua pe Hasanli Ziya (Azerbaidjan, favorit 34).

Programul rămas la băieți 8 ani:

• Runda 2 – marți, 21 august, ora 15:00
• Runda 3 – miercuri, 22 august, ora 15:00
• Runda 4 – joi, 23 august, ora 15:00
• Runda 5 – vineri, 24 august, ora 15:00
• Runda 6 – duminică, 26 august, ora 15:00
• Runda 7 – luni, 27 august, ora 15:00
• Runda 8 – marți, 28 august, ora 15:00
• Runda 9 – miercuri, 29 august, ora 11:00

Campionatul European de juniori sub 18 ani de la Riga reunește 1.074 de șahiști reprezentând 48 de națiuni europene. Categoria de băieți 8 ani se bucură de prezența a 77 de șahiști.

Darius Torok-Brândușan este pregătit la CS Voința Satu Mare de maestrul FIDE Ciprian Muntean. S-a calificat la Europeanul de la Riga după ce a devenit campionul României în luna aprilie la șah clasic 8 ani. Se aduc mulțumiri Consiliului Județean Satu Mare pentru susținerea acordată.Fii primul care comentează! despre "FOTO. Darius, tânărul sătmărean care face furori la Campionatul European!"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre șah
Marele maestru Aczel Gergely a câștigat marele Memorial ”Iuliu Szabo”

Închide