FOTO. Dedicație specială din partea autorităților maghiare pentru șoferii români

După ce șoferii din România au fost surprinși încălcând în mod flagrant Codul Rutier din Ungaria, prin tot felul de improvizații, autoritățile din țara vecină le-a dedicat șoferilor din România un mesaj special în limba română.

Este vorba despre un panou de informare prin care conducătorilor auto din românia li se explică că nu au voie să transporte în orice condiții mașini pe trailere sau să tracteze mai multe vehicule sau remorci.

Imaginea de mai jos spune tot:

Reamintim faptul că în luna septembrie a acestui an, șoferul unui autocar înmatriculat în Satu Mare a stârnit revolta șoferilor din Ungaria, dar și a internauților. Pe lângă remorca pentru bagaje, autocarul tracta un alt microbuz, dar și o mașină aflată pe platformă.

Șoferii din Ungaria s-au declarat scandalizați de modul în care românii înțeleg să facă transport.

Totul s-a întâmplat pe autostrada M3 din Ungaria, cea care leagă capitala Budapesta de orașul Nyíregyháza, iar șoferii care au surprins momentul au comentat faptul că astfel de improvizații pot pune în pericol viața celorlalți participanți la trafic, mai ales având în vedere vitezele mari cu care se circulă pe autostradă.

“Asta ar trebui să vadă polițiștii. Improvizațiile pe care le fac aici românii. Autobuz, mică rulotă, microbuz și trailer. Pe trailer, o altă mașină. Toate legate între ele […] Imediat pornesc. Poftim, pornesc! Acum ar trebui să intervină polițiștii. Ce frumos defilează! Pe autostrada M3.”, spune șoferul care a filmat întreaga scenă.

Alții precizează că poate șoferul firmei a vrut doar să ajute un alt participant la trafic, șoferul de microbuz, care poate că a rămas în pană. Doar că internauții spun că microbuzul trebuia tractat în parcarea adiacentă, până la remedierea eventualelor probleme tehnice.

“Șoferul român a circulat pe #autostrada din Ungaria M3, tractând o remorcă de bagaje atașând o ștangă care tracta un microbuz și o platformă cu un autoturism. Momentul care se putea încheia tragic a fost surprins de către camera de bord a unui conducător auto, care l-a postat pe site-ul de socializare. Clipul a înregistrat în doar câteva ore aproape 200.000 de vizualizări, stârnind reacţii puternice printre utilizatorii reţelei de socializare din Ungaria”, spun și cei de la Trafic 24.

Problema e că imaginile de acest gen nu sunt singulare. Pe tot parcursul anului, vecinii din Ungaria s-au confruntat cu tot felul de improvizații ale românilor, slovacilor și giorgienilor în materie de transporturi, multe vizând mașini și trailere suprapuse. Ieri, un alt șofer român a fost tras pe dreapta de polițiștii maghiari tot pentru un “convoi”. Șoferul microbuzului transporta pe trailer o mașină, iar de trailer a mai fost “agățat” un alt microbuz, explică polițiștii.

Imaginile au ajuns rapid virale pe paginile de socializare, mai ales cele destinate supravegherii traficului rutier. Inclusiv polițiștii au precizat că vor urmări cu atenție astfel de incidente și i-au rugat pe șoferi să raporteze situațiile pe care le surprind în trafic.

Polițiștii din județul vecin s-au sesizat

Polițiștii din județul vecin, Hajdú-Bihar, s-au sesizat, doar că pe când au oprit convoiul, microbuzul și trailer-ul era tractat de un alt microbuz. Incidentul a avut loc pe 9 septembrie, spun oamenii legii din Ungaria, care l-au tras pe dreapta pe șoferul unui microbuz care tracta cel de-al doilea microbuz și trailerul cu automobil. Șoferul a fost sancționat pentru încălcare legii, mai spun polițiștii.

2 Comments on "FOTO. Dedicație specială din partea autorităților maghiare pentru șoferii români"

  1. Poliția din Ungaria mai bine s-ar ocupa ca indicatoarele rutiere, chiar și de pe autostradă, să aibă dimensiunea celor din Europa. Că doar în Ungaria sunt cele mai mici, îngrămădite, de abia se văd.

    View Comment
  2. Cetatean.
    Macar Ungaria are autostrazi si soferii nesimtiti merita amenzile ce li se acorda daca nu au bunul simt si NU respecta legile.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul de Poliție Județean
FOTO. Lovitură a Poliției împotriva mafiei fierului vechi. Controale în Satu Mare

Închide