FOTO. Deputat USR: “Bombe biologice” la “sute de unități sanitare din țară”

“Mii de litri de sânge contaminat și alte deșeuri infecțioase de la sute de unități sanitare din România sunt aruncate ZILNIC în sistemul de canalizare”, acuză deputatul USR Emanuel Ungureanu. Parlamentarul a publicat pe pagina sa de socializare și imagini de la un spital din București. Ungureanu spune că din poze reiese clar faptul că sângele sângele din sălile de operație, contaminat, este aruncat în chiuvete sau WC-uri, ajungând în canalizare. 

Deputatul Emanuel Ungureanu cere Direcțiilor Sanitare din țară să facă controale la unitățile medicale și să se asigure că sunt respectate procedurile pentru decontaminare. Într-o postare pe Facebook, parlamentarul a publicat poze despre care spune că sunt făcute la un spital din București, acolo unde sângele, dar și alte fluide în urma operațiilor, contaminate, au fost aruncate în chiuvete și în wc-uri, ajungând în canalizare.

“BOMBĂ BIOLOGICĂ! Mii de litri de sânge contaminat și alte deșeuri infecțioase de la sute de unități sanitare din România sunt aruncate ZILNIC în sistemul de canalizare!!! În imaginile pe care le vedeți aici, sângele din sălile de operație, contaminat cu diferite bacterii periculoase din Spitalului Universitar de Urgență București dar și alte fluide biologice contaminate sunt evacuate în sistemul de canalizare prin intermediul chiuvetelor sau chiar ale WC-urilor, fără să se respecte procesul de decontaminare! Pericolul pentru sănătatea publică este unul uriaș!”, scrie deputatul pe pagina sa de socializare.

Ungureanu lansează și un apel la Direcțiile de Sănătate Publică.

“Rog public Direcțiile de Sănătate Publică din București și din toate județele României să demareze un control împreună cu Ministerul Sănătății și al Mediului pentru a avea urgent o analiză a dimensiunilor acestui dezastru cu implicații catastrofale pentru sănătatea publică”, mai scrie deputatul.

Ungureanu reamintește de alte două cazuri, unul la Cluj și unul la Craiova, unde deșeurile medicale nu au fost neutralizate, așa cum prevede legislația în vigoare.

Parlamentarul mai spune și că s-a ajuns la această situație tot din cauza partidelor care fac numiri politice în funcțiile de conducere ale instituțiilor cu rol de control.


Fii primul care comentează! despre "FOTO. Deputat USR: “Bombe biologice” la “sute de unități sanitare din țară”"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre spitale
Posibilă infectare cu virusul mortal din China în România. Tânărul s-a întors din Asia

Închide