FOTO. Deputatul Petric, reprezentant al României la cea mai importantă conferință privind migrația


La Rabat (Maroc), au început lucrările conferinței parlamentare organizată cu ocazia Forumului global pentru migrație și dezvoltare și a Conferinței internaționale privind migrația, unde deputatl sătmăarean Octavian Petric particip în calitate de membru al Comitetului Director al Grupului Român al Uniunii Interparlamentare.

„Pactul mondial pentru o migraţie sigură, ordonată şi reglementată“ va fi aprobat, pe bază de consens sau vot, în cursul unei conferinţe interguvernamentale la Marrackech (Maroc), care va avea loc pe 10 – 11 decembrie. Odată aprobat, textul va fi transmis Adunării Generale a ONU.

”Se anunță două zile de dezbateri extrem de interesante pe marginea ”Compactului ONU pentru o migraţie sigură, ordonată şi reglementată”, care urmează să fie ratificat oficial la conferinţa internaţională ce se va desfăşura la Marrakech (Maroc) pe 10-11 decembrie”, a declarat deputatul Octavian Petric.

Pactul este văzut ca un instrument de ajutorare a muncitorilor calificaţi aflaţi în căutare de muncă, cât şi a ţărilor care au nevoie de ei. De asemenea, este văzut ca fiind benefic pentru dezvoltarea socială şi economică a unor ţări. De exemplu, în 2017, suma totală a banilor trimişi acasă de către migranţi s-a ridicat la 600 de miliarde de dolari, 450 de miliarde ajungând în ţări în curs de dezvoltare, adică triplul ajutorului public oferit pentru dezvoltare.Fii primul care comentează! despre "FOTO. Deputatul Petric, reprezentant al României la cea mai importantă conferință privind migrația"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre deputat Octavian Petric
FOTOGALERIE. Țara Codrului e cu gândul și cu sufletul la Alba Iulia și la România! ️

Închide