FOTO. Drama unei mame, rămasă singură cu patru copii! Autoritățile, ”neputincioase”

Laura Ruja (30 de ani) este o mamă demnă, care își crește singură cei patru copii minori, în municipiul Carei. Soțul a părăsit-o în urmă cu câțiva ani, lăsând familia în voia sorții. Reporterii PresaSM au stat de vorbă cu tânăra mamă, care susține că de la Instituția Prefectului Satu Mare și până la Primăria Carei, nicio instituție nu a ajutat-o cu nimic. În pofida situației cu adevărat disperate în care se află. Femeia nu cere pomană! Cere doar un apartament ANL, cu o chirie decentă. În rest, se descurcă cum poate. 

Venituri infime, disperare mare

După ce a divorțat, femeia a ajuns să trăiască doar din alocațiile celor patru copii, din pensia alimentară, de circa 600 de lei, plătită de soț (când, cum, nefiind o plată constantă) și din cei circa 600 de lei salar, pe care îl încasează pentru că muncește cu jumătate de normă. Atâta poate, pentru că în restul timpului trebuie să-și crească copiii.

”Banii sunt foarte puțini. Am pensia alimentară, care intră cum intră. Alocațiile copilului și salarul de pe part-time. Nu pot mai mult din pricina copiilor. Cheltuielile sunt enorme. Chiria lunară pentru apartamentul în care stau este de 560 de lei, la care se mai adaugă cheltuielile de circa o mie de lei, căci se apropie iarna. Sunt disperată, nu mai știu ce să fac”, a spus Laura Ruja pentru PresaSM

Vrea doar un apartament ANL, nimic mai mult

Laura Ruja este o mamă demnă, care nu cere pomană. Cere doar umanitate din partea celor care ar putea să o ajute. Mai exact, a solicitat un apartament social în Cartierul ANL al Primăriei Carei. Cu toate că situația femeii este cu adevărat disperată, responsabilii Primăriei Carei susțin că nu o pot ajuta, fiindcă mai sunt alte zeci de familii pe lista de așteptare. La fel de lungă precum lista scuzelor și al explicațiilor puerile ale unor funcționari din administrația locală.

Din disperare de cauză, Laura Ruja s-a dus și la Instituția Prefectului, care a retrimis-o la Primăria Carei, într-un carusel al indiferenței. Tot nu s-a rezolvat nimic. A mers din nou la Instituția Prefectului, de unde i s-a răspuns sec, de către un funcționar plătit cu un salar enorm pentru ce prestează în realitate, că: ”Prefectura nu poate da apartamente”. Doar de un asemenea răspuns a fost în stare acel funcționar.

Chiar nu există urgență în acest caz?!

Laura Ruja susține că mereu s-a adresat cu mult bun-simț și încredere către autoritățile locale și județene. Chiar și atunci când a aflat că în Cartierul ANL al Primăriei Carei ar fi primit locuințe sociale persoane care nu ar fi avut o situație atât de gravă și de urgentă precum a ei.

”Eu nu am forțat pe nimeni, am mers mereu cu bun-simț la autorități. Chiar și atunci când am aflat că la începutul acestui an s-au dat locuințe sociale unor tineri care nu aveau copii. Nu mi se pare corect. Sunt o mamă disperată, care își crește copiii curați, educați. Oare noi chiar nu merităm să fim ajutați”, a conchis Laura Ruka, pentru PresaSM


Nota redacției: După apariția acestui articol, Laura Ruja a fost sunată de un reprezentant al Primăriei Carei, care i-a oferit o șansă de a intra în posesia unui apartament, în regim de urgență. Vă mulțumim tuturor celor care v-ați implicat în rezolvarea acestei probleme.

9 Comments on "FOTO. Drama unei mame, rămasă singură cu patru copii! Autoritățile, ”neputincioase”"

 1. Cum putem sa o ajutam? Un nr de contact? Vin sărbătorile și cred ca niște cadouri ptr cei mici ar fi binevenite.

  View Comment
 2. Cadourile nu rezolva problema, nu cred ca articolul a fost scris in acest scop, autoritatle locale si judetene au parghiile necesare pentru a rezolva adevarata problema, dar de obicei acestea trebuiesc stimulate financiar pentru a se pune in miscare, ori in cazul de faţa acest lucru nu este posibil, de unde tragem concluzia (cu parere de rau) ca acest caz va ramane la stadiul de articol.

  View Comment
 3. Bine punctat. Sa speram totuși ca vor găsi o soluție. În orice tara civilizata ar fi avut prioritate la o locuință de stat.

  View Comment
 4. Familia cere bloc ANL social? nu cred ca ar dori sa locuiasca acolo, asa locuinte primesc oamenii cu care n-ar vrea sa fie vecina. Lucrurile nu sunt tocmai cum n-i se expune in ziare. De ce nu se scrie si motivul despartirii, motivul casatoriei sau de ce primesc bani atat de putin din partea tatalui, care este frecventa de comunicare cu fostul sot care este si tatal acelor colilasi. Vedeti cazul nu este totusi atat de usor, in 90% din cazuri fostul sot este de vina si pus la zid. Contactati fostul sot si stati de vorba si cu el sa spuna versiunea lui.

  View Comment
 5. Am o cunostinta care are apartament ANL el este in Anglia la munca si in apartament are chirias

  View Comment
 6. @Foris : Ce vina au copiii daca parintii nu s-au mai inteles? Ar trebui felicitata si ajutata mama , care se chinuie sa le dea o educatie si o viata cat mai decenta celor 4 copii . Motivele pentru care s-a ajuns la despartire chiar nu sunt subiecte de dezbatere publica ( poti citi revista Povestea Mea daca esti avid dupa cancan ) si nu te privesc . Pensia alimentara este dictata de Tribunal in functie de venitul celui care trebuie sa o plateasca . Daca tatal a declarat ca primeste salariul minim ….. cam asta ar fi suma

  View Comment
 7. Buna astai primăria CAREI la noi oameni care avem nevoie nu dau si eu sint orfan dar stau la Căminul Be Bătrîni si Noul șef unbla să-mi facă loc la Social dar nimica eu ce ar trebui să fac

  View Comment
 8. Problema nu a fost rezolvata,din nefericire.In buletin de carei se scrie clar ca saraca femeie numai promisiuni a primit ca eventual anul viitor in februarie vor primi o locuinta,dar nu sigur,bate la usa in toate birourile Primariei din Careo citY dar nimeni nu rezolva problema.Asa vremuri frumoase traim.

  View Comment
 9. mai primare kovacs mai ai milă si de români nu arată nesimțire.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Primaria Carei
FOTOGALERIE. Se reabilitează toate parcurile din municipiul Satu Mare

Închide