FOTO. Drumul groazei din Carei va intra în reabilitare totală

foto: buletindecarei.ro

Drumul Național 19, care străbate municipiul Carei, va intra în sfârșit în reabilitare. Primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, a semnat joi, 14 iunie 2018, la sediul Primăriei Turda, contractele de finanțare pentru proiectele „Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Carei pe baza măsurilor propuse în Planul de mobilitate Urbană Durabilă” și „Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Carei prin măsuri privind încurajarea utilizării bicicletei şi îmbunătăţirea infrastructurii aferentă traficului pietonal”. Valoarea totală a celor două proiecte este de 13 milioane de euro, primul având valoarea de 8,5 milioane euro, iar cel de-al doilea de 4,5 milioane euro.

Cu implementarea acestor două proiecte se va termina modernizarea infrastructurii Careiului. Proiectele prevăd modernizarea DN 19 pe porțiunea de pe raza orașului, a străzii Independenței și a altor câteva străzi, modernizarea trotuarelor, reabilitarea spațiilor verzi, extinderea rețelei de piste pentru bicicliști, lucruri foarte importante pentru Carei. Îmi doresc ca procedurile de achiziție pentru aceste proiecte să fie demarate deja în luna iunie, iar până în primăvara viitoare să avem încheiat contractul de execuție. Avem la dispoziție trei ani pentru implementarea proiectelor, dar sper că le vom finaliza până în 2020”, a declarat primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs.

Alături de primarul Careiului, joi au mai semnat contracte de finanțare pentru proiecte POR primarii din Turda, Beclean și Dej, deși în Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest pentru aceste fonduri pot depune proiecte 33 de orașe și municipii.Fii primul care comentează! despre "FOTO. Drumul groazei din Carei va intra în reabilitare totală"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre municipiul Carei
Careiul, campion la atragerea de fonduri europene: 36 milioane euro!

Închide