Prefectul este reprezentantul guvernului în teritoriu. Cum rămâne cu măsurile …


Comment on FOTO. Ei sunt cei din linia 1! Echipa de testare a COVID19, de la Satu Mare! by Gică Contra.

Prefectul este reprezentantul guvernului în teritoriu. Cum rămâne cu măsurile de siguranță? Mască, mănuși, distanțare socială toate sunt vorbe. Propaganda politică este unul din motivele pentru care poți părăsi domiciliul? Ori prefectul o fi vreo somitate în bacteorologie și nu știm noi? Dacă tot ați ajuns pe acolo era interesant să ne spuneți ce capacitate de testare are aparatura, câte teste au fost efectuate până-n prezent și, mai ales, câți sătmăreni au fost testați (chiar dacă în alte județe?

Recent Comments by Gică Contra

FOTOGALERIE. Terase închise pe bandă rulantă în Satu Mare! Patronii acuză statul
De ce nu înțelegeți că principalul scop al acestei perioade este limitarea răspândirii COVID? Definiția terasei deschise/închise nu este nouă. Are ani de zile vechime. Știți ce nu are continuitate? Aplicarea legii. Nu a fost aplicată legea antifumat și acum suntem în situația că ne mirăm că terasele sunt clasificate că închise dacă au mai mult de doi pereți și acoperiș. Au murit oameni (Colectiv) pentru că unii și-au permis să nu aplice legea. Ce s-ar fi întâmplat? Ar fi fost închis la un club ori mai multe? Hai, ce nenorocire! Dar, nu ar fi murit zeci de oameni. Acum, probabil vor avea de suferit unii patroni, angajați, furnizori, etc. Vor muri? Nu! Dar câți din fidelii lor clienți nici măcar nu-și dau seama că această măsură le-a salvat viața lor, prietenilor, părinților sau rudeniilor ori i-a ferit de crunte suferințe? Și, totul pornește de la o banală ne-aplicare a legii antifumat. Că, în România, merge și așa.


Adrian Cozma: Piețele agroalimentare rămân deschise. Condiții sigure pentru producători și clienți
@Julio Meritul ar fi fost al deputatului Lorand dacă s-ar fi întâmplat doar în Satu Mare. Există o HG care închide doar piețele acoperite (pentru modificarea HG 856/2020). Partea nasoală este că președintele PNL în județul Satu Mare poartă masca șmecherește, sub nas. Măăăiiii. măcar când sunteți în activități publice, organizate de partid, în campanie electorală dați dovadă că respectați regulile recomandate/impuse tocmai de guvernul PNL. Inconștienți! Ca să nu zic altfel!


COVID-19 Satu Mare: Care este incidența în orașele din județ. Cele mai afectate localități
Cunosc persoană care are o testare pozitivă de acum câteva zile. DSP a spus că nu poate lua în considerare rezultatul deoarece laboratorul care a efectuat testarea nu este acredidat. Nu au efectuat nici o nouă testare. Au făcut o programare peste 10 zile. Unul din membrii de familie este cadru didactic. Nici acesta nu a fost testat. Continuă să predea fizic, la școală. Programare pentru testare tot peste 10 zile. Normal (?) testarea va fi efectuată contra cost. Mă întreb în câte cazuri similare DSP a refuzt să facă testările necesare? Nici nu vreau să mă gândesc la ancheta epidemiologică care ar fi trebuit efectuată. Și, nu. Nu poate să apară în situația infectărilor cu COVID pentru că nu a fost testat la DSP. Dacă ar fi respectate protocoalele, dacă ar fi efectuate testările în toate cazurile necesare situația ar fi mult mai gravă în județ. Ascunzând „mizeria sub covor” ne păcălim singuri. Autoritățile județene nu ânțeleg că pentru a lua măsurile corecte și necesare trebuie să fie cunoscută situația reală. Refuzul de a efectua teste nu este în favoarea populației. Minciuna nu a fost o soluție, niciodată.


Frați bătuți crunt în plină stradă de o gașcă de rromi. Poliția Satu Mare a ajuns după 40 de minute!
@Jean Valjean Și dacă rămâneau posturile ce fșceau? La post nu mai locuiește cineva. Veneau de la Carei sau din Satu Mare? Sau intervenea un singur polițist? Nu secțiile de poliție sunt problema. Lipsa de personal este problema. Dar, ce să faci? Unii au o singură idee în cap. Băsescu!


FOTOGALERIE. Grevă la Spitalul Județean Satu Mare! Medicii sunt epuizați psihic și fizic
@Anonim Nu contest că medicii, asistententele, infirmierele și alți angajați cu atribuții în domeniu care au contact co bolnavii COVID (pentru tratarea acestora) sunt supuși riscurilor. Însă, de aici și până la a generaliza este drum lung. Vreți să spuneți că fotografiile din secția UPU în care medicii și asistentele nu purtau mască sunt falsuri? Despre ce combinezoane vorbim când nici banala mască nu o poartă? Vă întreb dacă medicii și asistentele care în magazine sau în alte spații publice închise nu poartă mască sau o poartă … în doru’ lelii, sub nas sau în mână o fac pentru că sunt foarte stresați? Sau cei care propagă ideile celor care îndeamnă populația să nu se supună regulilor de prevenție instituite de guvern o fac tot pentru că sunt foarte stresați? Sunt și alte categorii de angajați din alte domenii care intră în contact cu persoane (probabil) bolnave. Se bucură că au un loc de muncă. Nu toate cadrele sanitare lucrează în secțiile COVID. Nu toți meritați sumele suplimentare. Nu am auzit să refuze careva. Apropo, măririle de salarii au fost pentru ca să nu mai cereți/primiți sume de bani pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu. Ați anunțat organele în drept dacă ați aflat de vreun coleg/colegă că a primit mită? Pentru asta nu protestați?
Citește articolul precedent:
O femeie declarată moartă s-a trezit a doua zi. Era să fie îngropată de vie!

Închide