FOTO. “Free Life” anunță ridicarea câinilor din Micro 16. Apelul făcut către sătmăreni

Asociația “Free Life” a anunțat faptul că parte din câinii filmați pe străzile din cartierul Micro 16 au fost ridicați. Voluntarii Asociației vor reveni și în cursul zilei de astăzi în zonă. Potrivit celor declarat de reprezentanții “Free Life”, în haită era o singură femelă nesterilizată, iar restul câinilor erau masculi. Sătmărenii sunt rugați să își sterilizeze patrupedele, așa cum prevede legea. În plus, proprietarii au obligația de a se asigura că animalele lor de companie nu ajung pe spațiul public. 

Asociația “Free Life” a anunțat că a ridicat o parte din câinii care au fost filmați pe spațiul public în cartierul Micro 16.

“Asociația <<Free Life>> a ridicat azi o parte din haita din Micro 16. Mâine mergem din nou,” informează reprezentanții Asociației. “Dacă printre ei sunt și câini cu stăpâni, pentru revendicare, vă rugăm să prezentați carnetul de sănătate al câinelui”.

Asociația atrage atenția și asupra unui alt fenomen. Este perioada de împerechere, iar totul s-a întâmplat din cauza unei femele nesterilizate. În afară de femelă, câinii ridicați sunt toți masculi.

Sătmărenii care au animale de companie sunt rugați să respecte legea și să își sterilizeze animalele.

Ce spune legea

Persoanele fizice sau juridice, asociațiile și fundațiile pentru protecția animalelor care dețin câini de rasă comună sau metiși ai acestora pe teritoriul țării au obligația să îi sterilizeze până cel târziu la data de 1 ianuarie 2015.

(2) Deținătorii câinilor de rasă comună sau metișilor fătați după data de 1 ianuarie 2015 au obligația să sterilizeze puii astfel:

a) femelele la vârsta de 4-6 luni;

b) masculii la vârsta de 6-8 luni

Amenzile pentru nerespectarea prevederilor legale sunt cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei

Legea prevede și obligativitatea stăpânului de a se asigura că patrupedele pe care le deține nu ajung pe spațiul public.

Mai mulți sătmăreni s-au plâns pe rețelele de socializare că stăpânii, în mod voluntar, își lasă cânii de curte pe spațiul public, la plimbare. Cei care au făcut sesizările au precizat și faptul că în unele cazuri este vorba inclusiv despre câini de rasă, cel mai probabil nesterilizați.

Sterilizarea este obligatorie nu doar în cazul câinilor, ci și în cazul pisicilor.

4 Comments on "FOTO. “Free Life” anunță ridicarea câinilor din Micro 16. Apelul făcut către sătmăreni"

 1. Foarte bine faceți !!!. Dar nu numai din Micro 16. Veniți și pe alte străzi din municipiu !. E plin de câini vagabonzi !!!

  View Comment
 2. Este important sa fie adunati si cainii de pe digul Somesului spre podul tehnologic. Zeci de satmareni cu copiii lor, pe jos sau pe biciclete, se plimba zilnic in zona si sunt in pericol de a fi muscati. Este si o stana in zona iar cainii ciobanilor stau pe dig.

  View Comment
 3. Am fost cu bicicleta pe acolo dar câinii ciobanilor nu s-au ocupat cu mine ci doar cu turma. Ce-i drept m-am temut că nu va fi așa, din acest motiv am cumpărat sprey pentru câini. Încă nu a fost cazul să-l folosesc.

  View Comment
 4. Cititor fara buletin | februarie 19, 2020 at 10:04 |

  Aceeasi sau alta haita de caini (maidanezi), vreo 7 caini mai mari si mai mici, hoinareau tot in Micro 16, pe str. Fagarasului langa Biserica Sf. Anton, pe la orele 17,00 – 17,30.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre câini, câini fără stăpân
Probleme cu câinii vagabonzi. Digurile, periculoase inclusiv pentru proprietarii de patrupede

Închide