FOTO. Grădina Romei intră în reabilitare. Se construiește o uriașă ”Uzină de joacă” în Satu Mare

Fostul arhitect șef al municipiului Sibiu, alături de o echipă de arhitecți, lucrează la elaborarea proiectului privind reabilitarea și reamenajarea Grădinii Romei. Astfel, fosta uzină de apă va fi transformată într-un loc de joacă, urmând să fie denumită sugestiv ”Uzina de joacă”. Accesul în viitoarea ”Uzină de joacă” se va putea face de pe strada Traian și strada Crișan.

Viitoarea ”Uzină de joacă” va avea dimensiuni foarte mari, în formă trapezoidală. Astfel, latura nordică va di de 225 de metri , latura sudică va fi de 185 de metri, latura estică va fi de 295 de metri, respectiv latura vestică va fi de 335 de metri.

Spațiile verzi vor fi reamenajate, iar mobilierul stradal va fi înlocuit. De asemenea, se va amenaja și zona lacului. De asemenea, în zona Complexului Ecologic se va construi o zonă destinată instituțiilor publice.

În acest context, sătmărenii sunt invitați să transmită observaţii şi propuneri privind intenţia de elaborare a planului urbanistic zonal până cel mai târziu la data de 08.05.2017.

Observaţiile şi propunerile referitoare la intenţia de elaborare a planului pot fi transmise prin: scrisori depuse la registratura autorităţii între orele 9-15; sugestii pe pagina de internet a primăriei la adresa www.satu-mare.ro. scrisori transmise prin poştă pe adresa primăriei (cu data de trimitere în termenul limită indicat). Observaţiile vor fi transmise către CENTRUL DE INFORMARE PENTRU CETĂŢENI pe adresa SATU MARE, Piața 25 Octombrie Nr. 1, telefon 0261.807.555; e-mail: [email protected]

2 Comments on "FOTO. Grădina Romei intră în reabilitare. Se construiește o uriașă ”Uzină de joacă” în Satu Mare"

  1. Când eram copil, și asta era pe vremea ”dictaturii comuniste”, Grădina Romei era cu adevărat o uzină de joacă. Sper să fie mult mai frumoasă decât atunci. Succes și planul să devină realitate NU DOAR O HÂRTIE așa cum am mai văzut de nenumărate ori cu multe planuri ale orașului nostru, trist, murdar, gălăgios și învechit.

    View Comment
  2. Ar fi o idee bună re-înființarea trenulețului pe șine! Era o experiență uimitoare să mergi cu el, mai ales pentru copii! Cel de azi nu se mai compară cu ce-a fost …

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Grădina Romei
Copil TÂLHĂRIT în Grădina Romei! Un BIŞNIŢAR din Piaţa Mare şi doi tineri, REŢINUŢI

Închide