FOTO. Hotelul Dacia a devenit adăpost pentru șobolani. Urmează reabilitarea


Din păcate, cu porțile închise de mai multe luni, clădirea Hotelului Dacia a devenit un cuib pentru șobolani. Un sătmărean a surprins șobolani care se plimbau nestingheriți, ziua în amiaza mare, în Pasajul Ștefan Ruha.

Cel mai probabil odată cu preconizata reabilitare a clădirii să fie stârpiți și acești șobolani. Din păcate, în ultimele luni zona a devenit un focar, în plin centrul municipiului Satu Mare.

Reamintim că PresaSM a intrat în posesia unor informații potrivit cărora urmează să se demareze procedura de reabilitare a Hotelului Dacia. Și asta după ce firma de audit financiar și-a încheiat treaba, iar cei de la Manevi Zartkoru Reszvenytarsasag, noul proprietar, au virat și diferența de 30% din suma tranzacției.

Încheiată tranzacția, proprietarii maghiari au luat legătura telefonic cu autoritățile române, manifestându-și intenția de a începe cât mai rapid reabilitarea clădirii monument istoric.

”Noul proprietar ne-a contactat telefonic și și-a manifestat intenția să vină în Satu Mare și să demareze procedurile. Ne-a solicitat o lună, de la data discuției, să definitiveze tranzacția. Urmează ca după sărbători să vină în Satu Mare, apreciem noi”, a declarat – pentru PresaSM – directorul Direcției pentru Cultură și Patrimoniu Național, Zamfir Danciu.

Se pare că cei din conducerea companiei Manevi Zartkoru Reszvenytarsasag, cu sediul în Budapesta (Ungaria) au bătut palma cu foștii acționari ai Hotelului Dacia. Vorbim aici despre Beniamin Ţânţaş (50,5%), Felicia Piuian (36,9%) şi Silviu Valentin Sumlas (12,5%), potrivit ONRC.

Inaugurat în 1902, hotelul Dacia din Satu Mare a fost privatizat prin metoda MEBO în 1995, când foştii angajaţi au devenit acţionari. În 2007, clădirea a fost cumpărată de un om de afaceri din Negreşti-Oaş – Vasile Ţânţaş, care a plătit 1,7 milioane de euro. Noul proprietar s-a angajat să o renoveze şi să o transforme într-un hotel de lux. Însă investiţiile au fost abandonate din cauza crizei.Fii primul care comentează! despre "FOTO. Hotelul Dacia a devenit adăpost pentru șobolani. Urmează reabilitarea"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre municipiul Satu Mare
VIDEO. Mașina-rachetă, surprinsă în trafic pe străzile Sătmarului

Închide