FOTO. Hunor, la Satu Mare: Partidele românești se pregătesc de prezidențiale. Ce spune despre referendum

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că actualele alegeri europarlamentare sunt cele mai importante având în vedere provocările cu care se confruntă țările Uniunii. Economia, în contextul globalizării, securitatea și demografia sunt principalele domenii în care UE trebuie să ia măsuri dacă vrea să își mențină relevanța la nivel internațional. 

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, s-a aflat într-o vizită la Satu Mare unde a vorbit despre importanța alegerilor europarlamentare. Șeful formațiunii politice nu a ezitat să arunce săgeți către partidele românești, care par să se pregătească de prezidențiale și care vorbesc mai puțin despre provocările la care Uniunea trebuie să facă față în următoarea perioadă.

“Partidele românești s-au pregătit pentru alegerile prezidențiale. Noi venim cu probleme reale, sunt cele mai importante alegerile,” a subliniat liderul UDMR.

Hunor a vorbit și despre care crede el că sunt principalele provocări pentru Uniunea Europeană. Pe primul loc, avertizează Hunor, este economia.

“Prima este cea a economiei globale. Niciun stat UE nu va reuși singur, niciun stat european nu poate intra in competiție cu alte forțe de pe glob,” avertizează Hunor.

Nu doar globalizarea ar putea da peste cap calculele UE, la fel se întâmplă și atunci când vorbim de migrație și demografie, a precizat Hunor care a și avertizat că dacă trend-ul continuă, în 2030 sistemul de pensii ar putea intra în colaps având în vedere că nu va fi cine să achite pensiile. În acest context, și luând în calcul faptul că statul român nu a avut politici care să reușească să oprească declinul demografic, Hunor speră la soluții din partea liderilor europeni.

“România are 17 milioane de locuitori, iar în 2030 vom avea 16 milioane. Sunt doar 4,5 de muncitori activi. Statul român nu poate veni cu politici sociale care să oprească acest trend descrescător. De acea așteptam reforme si de la nivelul UE,” a spus Hunor.

Președintele UDMR a lansat și o avertizare cu privire la rolul geopolitic al României.

“UE nu are alternativă pentru România. La periferia UE și NATO, România nu este un jucător important. Să nu avem soarta Republicii Moldova,” a atenționat Hunor.

Votanții UDMR, îndemnați să pună ștampila pe “DA” la referendum

Hunor i-a îndemnat pe maghiari să meargă la vot, pentru a fi reprezentanți la nivel european.

“Vocea noastră trebuie să fie auzită la Bruxelles, mă refer la UDMR. Nimeni nu va asigura o voce puternică pentru minoritățile naționale,” le-a transmis sătmărenilor președintele UDMR.

Liderul UDMR a făcut un apel la alegătorii formațiunii și i-a îndemnat să participe la referendumul inițiat de președintele Iohannis. Îndemnul lui Hunor pentru maghiari este să voteze “Da” la ambele întrebări.

În ceea ce privește formarea unei noi majorități parlamentare, Kelemen Hunor nu e deloc optimist. Liderul UDMR spune că pe partea dreaptă a spectrului politic nu s-a remarcat până acum un lider capabil să coaguleze toate forțele, astfel încât să se poată vorbi despre o alternativă la PSD-ALDE. În plus, a precizat Hunor, este nevoie și de un program politic.

“Pentru refacerea unei majorități ai nevoie de un program și un lider. Dar eu nu văd un lider în zona Opoziției, care  are viziunea și autoritatea să coaguleze partidele. Ideea <<omorârii>> PSD si ALDE este generoasă, dar nu este fezabilă. Nu există alternativă coerentă la actuala putere,” a spus Hunor despre scena politică de la ora actuală.

Cu toate astea, scorul pe care partidele românești îl vor obține la prezidențiale, a spus Kelemen, este important pentru următoarea competiție electorală, scrutinul de le prezidențiale.

Fii primul care comentează! despre "FOTO. Hunor, la Satu Mare: Partidele românești se pregătesc de prezidențiale. Ce spune despre referendum"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre alegeri europarlamentare 2019, Kelemen Hunor
Aurelia Fedorca către PNL Satu Mare: De ce nu le spuneți sătmărenilor că vreți să le tăiați salariul minim?

Închide