FOTO. Icoană sfințită de Papa Francisc, în Satu Mare! Facilitează conviețuirea românilor și maghiarilor

Papa Francisc a binecuvântat icoana Născătoarei de Dumnezeu a bisericii greco-catolice din Peleș. Pe data de 15 ianuarie, Pallai Béla, parohul bisericii greco-catolice din Peleș și Dr. Pákozdi István, pastor universitar din Budapesta, au înmânat Papei o miniatură a icoanei Născătoarei de Dumnezeu din Peleș.

”În luna decembrie, la sfințirea iconostasului bisericii am spus că vom face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor de restaurare a bisericii greco-catolice din Peleș. Acum suntem martorii unui alt eveniment foarte important în viața comunității din Peleș, anume icoana Născătoarei de Dumnezeu a fost binecuvântată de Papa Francisc”, a spus președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba.

Pe data de 15 ianuarie, Pallai Béla, parohul bisericii greco-catolice din Peleș și Dr. Pákozdi István, pastor universitar din Budapesta, au înmânat Papei o miniatură a icoanei Născătoarei de Dumnezeu din Peleș.

Icoana, datată din anii 1700, a făcut parte din iconostasul vechii biserici, după care, pe o perioadă îndelungată, a fost depozitată în podul bisericii.

”Icoana din Peleș are misiunea simbolică de a fi intermediar dintre trecut și prezent, este o punte între est și vest, respectiv facilitează conviețuirea armonioasă a românilor cu maghiarii. Deoarece, cu ocazia vizitei în România, Sfântul Părinte nu ajuns în regiunea noastră, biserica greco-catolică maghiară i-a înmânat, acum, cadoul regiunii Partium. Mulțumesc prietenului meu Pallai Béla că a făcut posibil ca acest obiect de cult sătmărean să ajungă în Vatican”, a mai spus Pataki Csaba.

2 Comments on "FOTO. Icoană sfințită de Papa Francisc, în Satu Mare! Facilitează conviețuirea românilor și maghiarilor"

  1. Regiunii Partium??? De ce îl mințiți chiar și pe Papa Francisc??? Rușinos!!!

    View Comment
  2. Ce abureala!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Județul Satu Mare, Papa Francisc
FOTO. Podul care leagă Satu Mare de Maramureș, finalizat anul viitor! La Pomi-Seini

Închide