FOTO. În loc să cerșească, copiii sărmani fac grădinărit în Satu Mare! Și vând legumele


Grădina Stea nu este ceea ce ar putea părea la o primă vedere. Oamenii care îngrijesc Grădina Stea sunt cu toții deosebiți. Pe de o parte, cei aflați încă în dificultate, nu stau degeaba, „să le pice ajutorul din cer”, ci participă activ la programul de terapie prin horticultură prin care învață să devină responsabili de propriul lor destin. Sunt oameni care și-au descoperit adevărata vocație, aceea de a schimba în bine destinele celor care au atât de mare nevoie de ajutor.

”Dragii nostri, pornim un nou sezon de cosuri de vara cu legume bio din Gradina Stea! Pentru joi, 13 iunie, primim comenzi pentru coșul din Grădina Stea cu următoarea compoziție: 1 kg rosii; 0,5 kg pastai; 1 salata verde; 1 legatura de ceapa verde; 1 legatura de patrunjel; 1 legatura de alte plante aromative (menta, cimbru, lamaita) Prețul unui coș este de 30 de lei cu livrare gratuită în municipiul Satu Mare. Comenzi pe facebook Grădina Stea sau la telefon: 0755068799. Poftă bună și multă sănătate!”, este mesajul celor de la Asociația Stea.

Activitatea care stă la baza Grădinii Stea s-a născut cu mai mulți ani în urmă, în perioada 2010 – 2012 din nevoia identificată de echipa educativă a Asociației Stea de a găsi un instrument prin care să susțină tinerii străzii din Satu Mare să iasă din cercul vicios al dependențelor.

Treptat, printr-o intensă activitate experiențială și studiul unor modele de intervenție de succes de pe plan internațional, specialiștii au ajuns să construiască ceea ce au numit „program de terapie ocupațională prin horticultură”. Dezvoltarea acestuia a fost însă posibilă numai printr-o îmbinare de forțe care au susținut munca acestora: o finanțare prin granturile SEE 2009 – 2014; un teren pus la dispoziție de către autoritatea locală a municipiului Satu Mare și sprijin metodologic, moral și financiar din partea partenerilor francezi, asociațiile Grenoble Isère Roumanie și Solidarité Enfance Roumanie.

Scopul „Grădinii Stea” este unul dublu: pe de o parte să răspundă nevoii de legume produse respectând principiile agroecologiei, fără îngrășăminte și pesticide care dăunează pe termen lung sănătății și pe de altă parte să susțină incluziunea în muncă a persoanelor aflate în dificultate, oferindu-le un cadru protejat în care să-și dezvolte abilitățile de muncă.Fii primul care comentează! despre "FOTO. În loc să cerșească, copiii sărmani fac grădinărit în Satu Mare! Și vând legumele"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Asociația Stea
Un sătmărean, lovit crunt de soartă, își caută cei șase frați “pierduți”

Închide