FOTO. Încă o iarnă fără schi la Luna Șes. Dezvăluirile salvamontiștilor, promisiunile politicienilor

Serviciul Public Județean Salvamont Satu Mare a primit mai multe întrebări din partea amatorilor sporturilor de iarnă cu privire la stadiul lucrărilor de la Luna Șes. Pârtia de schi este gata, explică salvamontiștii, dar proiectul este în continuare nefinalizat.

Serviciul Public Județean Salvamont Satu Mare a explicat, într-o informare publică, care este stadiul lucrărilor de la Luna Șes. Reacția vine după solicitările făcute de „montaniarzii” curioși să afle când se va putea în sfârșit schia în stațiunea care ar trebui să devină principala atracție turistică de iarnă din județ.

Salvamontiștii precizează că pârtia este finalizată, are o lungime de 2.400 m și este clasificată în categoria pârtiilor de dificultate medie. Este dotată și cu instalație de nocturnă.“Putem afirma cu certitudine, că este una din cele mai frumoase și atractive pârti din România!”, spun cei de la Serviciul Salvamont.

]n ceea ce privește telescaunul, proiectul e finalizat și se află în faza premergătoare testelor ISCIR, necesare pentru intrarea în exploatare. Salvamontiștii deja s-au antrenat și au făcut exterciții de salvare și spun că au fost impresionați de modul în care funcționează.

“În urma pregătirii profesionale cu tematica „Salvare din telescaun” a cărei atribuție revine SPJ Salvamont Satu Mare, au fost efectuate câteva deplasări test cu telescaunul. Am rămas plăcut impresionați de funcționarea instalației, prin silențiozitate, viteza și capacitatea de transport. Chiar și pentru novicii în turism, o urcare cu telescaunul va deveni o atracție, datorită spectacolului panoramic oferit de această deplasare”, se arată în informarea Serviciului Salvamont.

Mai rămâne de finalizat instalația de producere a zăpezii artificiale, un proiect terminat în proporție de 99% deoarece trebuie racordată la sistemul de alimentare cu apă a lacului de acumulare, aflat în proximitatea stației de pompare.

Problema este chiar lacul de acumulare care, din cauza condițiilor de mediu, a trenat, dar, spun salvamontiștii, se fac eforturi pentru punerea acestuia în funcțiune, mai ales că proiectul e finalizat în proporție de 80%. Practic, explică Serviciul, recepționarea întregii investiții stă în finalizarea acestui obiectiv.3 Comments on "FOTO. Încă o iarnă fără schi la Luna Șes. Dezvăluirile salvamontiștilor, promisiunile politicienilor"

  1. cetatean ecologist | ianuarie 26, 2020 at 10:42 |

    Se va termina cand din cauza incalzirii globale zapada va fi istorie……poate vine vremea schiurilor pe role…..apoi alte pierderi de timp , deh ,la noi si asfaltarea merge incet….

    View Comment
  2. Gabor Jozsef | ianuarie 28, 2020 at 08:43 |

    Au trecut 25 de ani de cind ,a inceput .Oare mai pot shia pe aceasta pirtie.Grabiti-va baieti ,am 75 de ani.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Luna Șes
FOTOGALERIE. Singurul castel montan din Satu Mare, obiectivul unui nou traseu turistic

Închide