FOTO. Invazie de insecte în municipiul Satu Mare. Intră peste tot

Mai mulți sătmăreni s-au plâns de faptul că se confruntă, din nou, cu o adevărată invazie de insecte. Situații similare au fost și în anii anteriori, dar parcă acum numărul  insectelor este tot mai mare.

Verzi, înaripate, sau deja bine-cunoscuta ploșniță a cerealelor, insectele au invadat, din nou, municipiul Satu Mare. Locuitorii spun că fenomene similare au mai avut loc și în anii anteriori, dar parcă acum amploarea este și mai mare.

O explicație pentru proliferarea insectelor poate fi legată de temperaturile ridicate din ultima perioadă care au favorizat, în cazul anumitor specii, înmulțirea.

O situație similară a avut loc în această vară când, după mai multe zile de ploaie, vremea caldă a favorizat eclozarea ouălor de țânțari.

Studiile au atras atenția și asupra faptului că unele specii au dobândit imunitate la multe dintre insecticide, iar numărul prădătorilor naturali, în special în orașe, a scăzut simțitor, astfel încât insectele s-au înmulțit considerabil.

Dar în timp ce unele tipuri de insecte devin tot mai des întâlnite în zonele urbane, numărul altor specii este într-o scădere dramatică, iar ONG-urile care luptă pentru conservarea mediului avertizează că dispariția lor ar putea echivala cu o catastrofă ecologică.

Fii primul care comentează! despre "FOTO. Invazie de insecte în municipiul Satu Mare. Intră peste tot"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre insecte
Invazie de insecte la Satu Mare
FOTOGALERIE. Sătmărenii se plâng de o nouă invazie de insecte

Închide