FOTO. Invitație la lectură după un criminal de război în incinta Teatrului de Nord. Conducerea a dispus o anchetă


Reporterii PresaSM au intrat astăzi în posesia unei informații, potrivit căreia într-un local din incinta Teatrului de Nord ar avea loc o zi de lectură din operele lui Wass Albert, între orele 10.00 – 18.00. Ajuns la fața locului, reporterul PresaSM a fotografiat anunțul, astfel încât informația s-a verificat într-o primă fază.

Ulterior, reporterul PresaSM a intrat în incinta localului, la ora 12.00, iar barmanul i-a spus nonșalant, după ce jurnalistul s-a prezentat, că nu știe nimic, dar a indicat o femeie care citea dintr-o carte. Reporterul a solicitat numărul de telefon al proprietarului localului, pe care l-a contactat ulterior.

”Noi nu știm nimic, poate este acțiunea Teatrului de Nord. Eu doar am dat locația”, a declarat Toth Gergo, patronul localului, pentru PresaSM. După care a revenit cu un telefon, precizând: ”Nu s-a mai organizat nimic în incinta localului”.

Pe cale de consecință, reporterii PresaSM au luat legătura cu managerul general al Teatrului de Nord, Nagy Orban, care a răspuns pe un ton iritat că nu știe nimic despre acțiune, spunând că Știer Peter este persoana care ar cunoaște relația contractuală dintre Teatrul de Nord și firma care deține localul în cauză.

Directorul administrativ al Teatrului de Nord, Stier Peter, a fost mai mult decât tranșant și clar: ”Nu știu nimic despre această acțiune și vă asigur că Teatrul de Nord, ca și instituție, nu are nicio legătură. De asemenea, pot să vă spun că o să pun niște întrebări, o să facem o anchetă să vedem ce s-a întâmplat. Noi, ca și Teatru, nu putem să vedem întotdeauna ce se întâmplă în spațiile închiriate. Și eu am fost azi pe acolo, între 12.30 și 13.00 și nu am văzut ceva deosebit”, a spus Stier Peter. 

Wass Albert este în continuare considerat criminal de război de către justiția din România. La 10 martie 2008, Curtea de Apel Cluj a respins cererea de revizuire formulată de petentul Andreas Wass, în calitate de fiu al condamnatului decedat Albert Wass, împotriva sentinței nr. 1 din 13 martie 1946 a Tribunalului Poporului, prin care acuzații Andrei Wass, Albert Wass și alții au fost condamnați la moarte în contumacie. Albert Wass rămâne condamnat la moarte și prin decizia Înaltei Curți.


Nota redacției: Acest articol va fi interpretat într-o notă agresivă de anumite persoane. Dar considerăm că este INTOLERABILĂ o astfel de invitație (care nu a avut loc, potrivit unora, iar afișul nu ar exista), cu atât mai mult cu cât ea se produce în incinta unei instituții publice! Ne bucură faptul că cei din conducerea Teatrului de Nord au luat atitudine în acest caz.

Considerăm că o bună conviețuire poate să existe doar într-un context de respect reciproc!1 Comment on "FOTO. Invitație la lectură după un criminal de război în incinta Teatrului de Nord. Conducerea a dispus o anchetă"

 1. Stimată redacție!

  În legătură cu articolul Invitație la lectură după un criminal de război în incinta Teatrului de Nord. Conducerea a dispus o anchetă publicat de dumneavoastră pe data de 18 ianuarie 2018 dorim să menționăm următoarele:
  Evenimentul menționat în articol – despre care, ancheta internă ordonată de conducerea instituției, a arătat că a fost anulat din cauza lipsei de interes – nu a fost organizat de către Teatrul de Nord, niciuna dintre secțiile instituției nu fusese coorganizator, iar firma care operează bufetul teatrului ar fi asigurat doar spațiul evenimentului, în cele din urmă anulat.
  Evenimentul a fost anunțat drept o inițiativă privată, singurul organizator fiind Asociația Szamosparti Kultúrfészek.
  Vă rugăm ca toate întrebările legate de acest eveniment să le adresați direct organizatorilor.

  Cu stimă,
  Biroul PR al Trupei Harag György

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Satu Mare
O călugăriță la Urgențe! Susține că a fost agresată de starețul unei mănăstiri

Închide