FOTO. Jandarmii sătmăreni pleacă pe capete. Criză personal, soluții de avarie

Speriați de planurile de reorganizare la nivelul Jandarmeriei Române, foarte mulți ofițeri și subofițeri din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Satu Mare și-au depus raportul pentru a intra în pensie.

Fenomenul este recunoscut chiar de către șeful Jandarmeriei Satu Mare, colonelul Ovidiu Popa, care a declarat că a dus o muncă serioasă de convingere cu cei care au vrut să intre în rezervă, reușind să îi facă să se răzgândească pe câțiva dintre ofițeri și subofițeri. Reușind, astfel, să evite o situație care risca să afecteze serios activitatea Jandarmeriei.

Mai mult, pentru a asigura ordinea și liniștea publică în județ, colonelul Ovidiu Popa a dispus o reorganizare serioasă la nivelul instituției.”Majoritatea pensionărilor sunt din domeniul pazei și protecției obiectivelor. Ca soluție de moment (la această criză de personal, n.red.) vom renunța la unele posturi de ordine interioară, gen Tribunal. Să nu mai avem un jandarm la fiecare sală, ci să mergem pe două sau trei săli. Atunci redirecționăm personalul spre serviciul de pază. În ceea ce privește componenta de planificare, cred că am găsit soluțiile. Pe componenta de Ordine Publică am reușit să întorc doi ofițeri înainte cu o zi de a pleca în pensie. Sper ca în aprilie să vină noi cadre de la școlile de subofițeri de jandarmi, iar atunci componenta de ordine publică este asigurată”, a declarat colonelul Ovidiu Popa, în prezența reporterilor PresaSM. 

Cu toate aceste eforturi, luni, 3 februarie 2020, patru ofițeri și zece subofițeri au ales să intre în pensie, renunțând astfel la statutul de militari activi. Este vorba despre:

locotenent colonel Chereji Dorel – Florin

locotenent colonel Farkas Istvan

colonel Ioan Macxim

colonel Nicolae Leșe

plutonier adjutant şef BRATIŞ Nicolae NICOLAE -IOAN

plutonier adjutant şef CRĂŢ Gheorghe FLAVIU – SORIN

plutonier adjutant șef TODORAN Vasile IOAN

Plutonier adjutant BICOZAN Dumitru MARIN – GHEORGHE

plutonier adjutant CHEOVARI Adrian ADRIAN – OCTAVIAN

Plutonier major BOLDAR Vasile VASILE – GHEORGHE

Plutonier major GHIREAN Florian FLORIN – MIHAI

Plutonier major PAȘCU Iosif ROBERT – VASILE

Plutonier major PODINĂ Valentin GHEORGHE – FLORIN

Plutonier major SILAGHI Ioan CĂLIN – IOAN

Conducerea Inspectoratului Județean de Jandarmi le mulțumește acestora pentru întreaga activitate și pentru devotamentul lor. 1 Comment on "FOTO. Jandarmii sătmăreni pleacă pe capete. Criză personal, soluții de avarie"

  1. Sa intre tineri capabili ce e asa mare problema

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul Județean de Jandarmi
Razie a jandarmilor lângă școlile din centru! Elevi ridicați, barurile amendate

Închide