FOTO. Județul Satu Mare, lider național la producția de căpșuni. Halmeul, raiul producătorilor


Județul Satu Mare a fost până în anii 90 cel mai mare producător de căpșuni din România. Specialiștii susțin că de la aproximativ 1.800 de hectare cultivate cu căpşuni înainte de 1989, în judeţul Satu Mare suprafaţa cultivată a ajuns la 850 de hectare. Cu toate acestea, fermierii s-au perfecționat de la an la an, iar acum se pot lăuda cu o roadă importantă.

Iar la Halmeu a avut loc astăzi Festivalul Căpșunelui. Un real festin pentru curioși, în condițiile în care au fost expuse zeci de soiuri.

Deputații de Satu Mare, Octavian Petric (Pro România) și Magyar Lorand (UDMR) au fost unii dintre cei care au jurizat în competiția de la Halmeu.

Deputatul Magyar Lorand este unul dintre cei mai mari susținători ai agricultorilor din județul Satu Mare, demarând mai multe activități parlamentare în acest sens.

Octavian Petric a spus că județul Satu Mare deține 50% din suprafața cultivată cu căpșuni în toată România, iar o bună parte din aceasta este situată în Halmeu.

An de an, în luna mai, Halmeul aprovizionează cu căpșuni județele din toată regiunea și chiar mai mult. Nu în zadar, de câțiva ani, aici se organizează cu mult succes Festivalul Căpșunilor.

”Am fost bucuros să particip azi la acest eveniment, să aflu preocupările fermierilor mici și mari, oameni harnici care fac o muncă grea, dar cu rezultate excepționale. Apreciez modul în care este organizat festivalul, dar și dorința cultivatorilor de căpșuni de a se autodepăși an de an. Îi felicit pe toți producătorii pentru că duc tradiția locului mai departe, pentru că fac eforturi să cultive în continuare soiurile de căpșuni autohtone care ne-au consacrat în toată țara”, a precizat Octavian Petric.1 Comment on "FOTO. Județul Satu Mare, lider național la producția de căpșuni. Halmeul, raiul producătorilor"

  1. cinste lor

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre căpșuni, deputat Octavian Petric
FOTO. ”Falși căpșunari” luați în vizor de Poliția Locală. Amenzi la marginea Sătmarului

Închide