FOTO. Licitația pentru reabilitarea Centrului Nou al municipiului Satu Mare, ANULATĂ

Licitația pentru reabilitarea centrului nou al municipiului Satu Mare a fost anulată, după ce nicio firmă nu a făcut vreo ofertă, potrivit informațiilor PresaSM. Astfel, Primăria Satu Mare va fi nevoită să refacă întreaga procedură de licitație, care prevede elaborarea Proiectului Tehnic și execuția lucrărilor pentru obiectivul: ”Modernizarea și extinderea traseului pietonal și velo Centru Nou”.

Valoarea totală estimată a proiectului este de 10.264.825 lei. Reamintim că zona centrală a municipiului Satu Mare ar urma să fie modernizată. Banii există prin Programul Operațional Regional, doar că prima licitație a eșuat.

Zona Centrul Nou

În cadrul proiectului care vizează modernizarea Centrului Nou al municipiului Satu Mare se propune reconfigurarea Pieței 25 Octombrie, integrarea în peisajul arhitectural a unei piste de biciclete, refacerea fântânii arteziene și amenajarea unui spațiu public generos pentru organizarea de evenimente și întruniri publice.

Astfel, se vor reface gradenele, Pasajul Corneliu Coposu, trotuarele și iluminatul public, astfel încât prin toate intervențiile propuse se va obține îmbunătățirea amenajărilor peisagistice și se va crea un mediu propice pentru activități de petrecere a timpului liber.

Obiective

Cele două proiecte, atât cel pentru modernizarea Centrului Vechi, cât și cel pentru Centrul Nou fac parte dintr-un integrat care își propune să transforme zona centrală într-o zonă de atracție care să reunescă zone pietonale de recreere, de agrement, reprezentate de Parcul Central, cu zonele în care se află clădirile istorice monument.

Se are în vedere însuflețirea acestei zone a orașului de la un capăt la celălalt, ținându-se cont de nevoile comunității și de necesitatea implementării unor măsuri de regândirea a traficului și reducere a emisiilor de CO2. Valoarea proiectelor se ridică la aproximativ 7 milioane de euro, bani care vor fi alocați prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

2 Comments on "FOTO. Licitația pentru reabilitarea Centrului Nou al municipiului Satu Mare, ANULATĂ"

  1. Mă întreb, de ce Satu Mare este lăsat în paragină? De ce nu avem un oraș frumos cum este Cluj Napoca, Oradea, Timișoara? De ce suntem ăn urmă cu cca 30 de ani față de restul orașelor deși suntem un oraș la granița de Vest?

    View Comment
  2. Domnu Foris parerea mea este ptr ca nu am avut un primar care sa se ocupe de oras de interesele cetatenilor toti pana acuma au fost pe interese personale si politice iar acuma actualul primar nu o sa reuseasca sa faca minuni in 2 sau 3 ani dupa cam 20 de ani de hotie si paragina… Asta este doar parerea mea ca simplu cetatean dar actualul primar chiar incerca si se cam si vede incet incet rezultatele

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre municipiul Satu Mare
Rezultate sondaj: Ce spun sătmărenii, care sunt principalele probleme din oraș

Închide