FOTO. Lista centrelor de vaccinare din județul Satu Mare. Începe etapa a doua, centrele au fost amenajate


La nivelul județului Satu Mare sunt în amenajare și dotare 12 centre de vaccinare, conform normelor Direcției de Sănătate Publică, care vor fi operaționale începând cu data de 15 ianuarie 2021, data la care debutează cea de-a doua etapă a Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19, care va cuprinde persoanele cu grad ridicat de risc (cu vârsta de peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice), precum și lucrătorii care desfășoară activități în domeniile cheie, esențiale.

Pe lângă cele 12 centre de vaccinare va funcționa și o echipă mobilă pentru vaccinarea persoanelor nedeplasabile și a beneficiarilor și personalului din centrele rezidențiale.

Astfel, la nivelul județului Satu Mare, dintre cele 12 centre de vaccinare:

1. Cinci centre au fost amenajate în municipiul Satu Mare (1. Liceul Teologic Ortodox Român Nicolae Steinhardt, str. George Călinescu nr.51; 2. Școala Gimnazială cu clasele I-VIII ”Bălcescu Petofi”, Aleea Trotușului nr. 2; 3. Școala Gimnazială cu clasele I-VIII ”Avram Iancu”, B-dul Muncii nr.19; 4. Școala Gimnaziala cu clasele I-VIII ”Lucian Blaga”, str. Ion Vidu nr.51-53 și 5. Școala Gimnazială cu clasele I-VIII ”Vasile Lucaciu” str. Rodnei nr.64)

2. Câte un centru de vaccinare în următoarele localități: Carei (Grup Școlar Industrial Iuliu Maniu, str. Iuliu Maniu nr. 21), Negrești-Oaș (Liceul Teoretic, Sala de Sport, str. Victoriei nr. 101), Tășnad (Grup Școlar Industrial, Sala de Sport, str. Zorilor nr. 1), Poiana Codrului (Căminul Cultural, str. Principală nr. 136), Supur (Căminul Cultural, strada Gării nr. 3), Medieșu Aurit (Școala Gimnazială ”George Coșbuc”, Sala de sport, strada Principală nr. 551) și Gherța Mare (Căminul Cultural, strada Principală nr. 189).

Până la ora actuală, au fost stabiliți coordonatorii centrelor, iar restul personalului se află în faza finală de recrutare.

Înscrierea persoanelor se face alegând una dintre următoarele modalități:

 • Prin intermediul angajatorului, pentru personalul care desfășoară activități în domenii cheie, esențiale;
 • Individual, direct pe platforma informatică https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani (aplicația confirmă vârsta prin verificarea CNP-ului introdus la înregistrare);
 • Prin intermediul medicului de familie, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani și pentru persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă;
 • Prin administrator, pentru persoanele cu grad ridicat de risc din centrele medico-sociale și rezidențiale;
 • Prin aparținători, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani;
 • Prin direcțiile de asistență sociale de la nivelul primăriilor, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani și pentru persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă;
 • Prin call-center, la numărul de telefon 021.414.44.61 pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani și pentru persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă.
  Platforma online unde se pot înscrie persoanele care se încadrează în etapa a doua a campaniei de vaccinare va fi disponibilă începând de vineri, 15 ianuarie, de la ora 15:00.
  Pentru mai multe detalii accesați platforma: https://vaccinare-covid.gov.ro/


3 Comments on "FOTO. Lista centrelor de vaccinare din județul Satu Mare. Începe etapa a doua, centrele au fost amenajate"

 1. Intai se creaza panica apoi isteria dupa care restrictiile . Apare solutia miraculos si cu mare pompa este anuntata si ridicata in slavi dar lumea e mai reticenta decat pare. Se anunta ca nu e obligatoriu sa accepti salvare preamarita ci doar optional dar …. esti constrans. Pacat ca nu se stie nimic de drepturile omului in toata povestea aceasta.

  View Comment
 2. Presupun ca acele comentarii mai acide nu vor fi date

  View Comment
 3. Pentru omul de rând cât costă? Cel puțin are șanse la vaccin? Sau numai cadrele medicale și MAPN, MAI, eventual dascălii au acces?

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre COVID-19 Satu Mare
COVID-19 Satu Mare: 76 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore

Închide