FOTO. Lovitură a Poliției împotriva mafiei fierului vechi. Controale în Satu Mare

În perioada 13 – 14 noiembrie 2019, Poliția Română, prin Direcția de Poliție Transporturi, participă la o acțiune organizată la nivel european, sub egida RAILPOL, ce are ca scop siguranța cetățeanului și asigurarea integrității infrastructurii critice.

În judeţul Satu Mare au acționat până în prezent 20 de polițiștii de la transporturi, ordine publică și poliție rutieră, care au verificat șase societăți comerciale, opt trenuri de persoane, un tren de marfă, 19 autovehicule și au aplicat cinci sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 1. 300 de lei. La acțiune participă și reprezentanți ai Inspectoratului General pentru Imigrări.

La nivel național, peste 2500 de polițiști de la transporturi, ordine publică și rutieră acționează pentru prevenirea și combaterea furturilor de componente de la infrastructura critică (transportul feroviar, telecomunicaţii, aprovizionarea cu electricitate, petrol şi gaze naturale, transport şi depozitare carburant, etc.), a faptelor săvârșite cu violență, depistarea migranţilor ilegali şi verificarea legalităţii transportului/depozitării mărfurilor periculoase.

Poliţiştii acționează în trenurile de persoane şi marfă, în staţiile şi triajele feroviare, precum şi în alte zone cu un nivel criminogen ridicat pe linia infracţiunilor vizate. De asemenea, sunt vizate mai multe obiective economice care gestionează infrastructuri critice.

Totodată, sunt efectuate verificări şi la centrele de colectare materiale feroase şi neferoase adiacente, pentru descurajarea valorificării ilegale a componentelor sustrase de la infrastructura critică.

 

Fii primul care comentează! despre "FOTO. Lovitură a Poliției împotriva mafiei fierului vechi. Controale în Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul de Poliție Județean
Procurori americani: Vasile Solomeș, arestat și în SUA. Povestea completă

Închide