FOTO. Lucrările de pe bulevardul Goga, cu tehnologie No-Dig. Se va săpa doar o mică porțiune

Apaserv SA a demarat miercuri lucrările de reabilitare a colectorului de pe bulevardul Octavian Goga. Potrivit companiei, tehnologia folosită este una care nu necesită săpături mecanice,. Doar acolo unde au avut loc avarii frecvente se va ridica asfaltul.

Reabilitarea colectorului de pe b-dul O.Goga se face printr-o tehnologie No-Dig, care nu necesită săpătură mecanică, informează Apaserv. Principiul acestei tehnologii constă în căptușirea colectorului din interior fără a modifica semnificativ secțiunea acestuia. Pentru relizarea acestuia au început lucrările de curățire a colectorului , lucrare care se fac pe porțiuni.

“Depunerile existente (cca.60 cm) sunt aspirate de o mașină de curățare de înaltă performanță, iar apele uzate sunt bay-passate până la următorul cămin. În final colectorul urmează să fie cămășuit cu material textil impregnat cu rășiuni epoxidice”, explică compania de apă.

Lucrări de săpătură mecanică vor fi doar pe o porțiune scurtă în care au fost surpări dese în ultima perioadă și unde în prezent colectorul este strangulat.

Apaserv a venit cu precizări după ce pe rețelele de socializare au apărut întrebări cu privire la ritmul lucrărilor care sunt executate.

“Majoritatea lucrărilor sunt executate în canalul colector, motiv pentru care muncitorii ”nu se văd pe șantier”! Apaserv SA face eforturi pentru a determina firma executantă să finalizeze lucrările înainte de termenul prevăzut, 1 octombrie 2019. Prin metodele folosite se realizează economii substanțiale de timp și surse financiare. Precizăm că toate aceste lucrări nu pot fi executate sub trafic, motiv pentru care s-a luat decizia impunerii de restricții de circulație”, spune Apaserv.

Compania reamintește că lucrarea de b-dul O.Goga se realizează din fondul de întreținere, înlocuire și dezvoltare (I.I.D.), valoarea contractului este de 1 521 517,37 ron (fără TVA). Constructorul CALA CENTRUL DE TEHNOLOGII FĂRĂ SĂPĂTURĂ S.A a primit ca termen de excuție 2 luni.

Fii primul care comentează! despre "FOTO. Lucrările de pe bulevardul Goga, cu tehnologie No-Dig. Se va săpa doar o mică porțiune"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Apaserv
FOTO/VIDEO. Caniculă, cozi interminabile și nervi! Satu Mare, ”rupt” în două

Închide