FOTO. Luptă mare pentru șefia Poliției Satu Mare. Cine sunt candidații și ce averi au

Nu mai puțin de trei candidați s-au înscris pentru concursul organizat în vederea ocupării funcției de inspector șef al Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Satu Mare. Unulu dintre ei este chiar actualul împuternicit la comanda Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare, comisarul șef Sorin Stan. Șeful Serviciului Ordine Publică din cadrul IPJ Satu Mare, comisarul șef Marius Mureșan, este cel de-al doilea candidat. Al treilea candidat este Viorel Sturz, fost șef al Poliției Livada, în prezent împuternicit șef la Biroul Supraveghere Judiciară din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al IPJ Satu Mare.

Sorin Daniel Stan

Sorin Daniel Stan a preluat atribuțiile de comandă a Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare, prin împuternicire. Sorin Daniel Stan a lucrat pe linie de poliție economică, iar soția acestuia este de profesie avocat.

Potrivit declarației de avere, Sorin Daniel Stan are un teren în suprafață de 417 metri pătrați, dobândit prin cumpărare în 1997. De asemenea, deține două imobile. Unul în suprafață de 206 metri pătrați, cumpărat în anul 1997, respectiv un apartament în suprafață de 54 de metri pătrați cumpărat în anul 2008. Sorin Daniel Stan mai deține un autoturism marca Volkswagen, cumpărat în cursul anului 2010.

În ceea ce privește datoriile, șeful Inspectoratului Județean de Poliție are un credit de 125.000 de franci elvețieni, contractat în anul 2007 și scadent în anul 2030, respectiv un credit de 24.000 de lei, contractat în anul 2009 și scadent în cursul anului 2018. Referitor la venituri, Sorin Daniel Stan are un salar anual de 56.586 lei, iar soția sa, de profesie avocat, a avut în anul 2015 un venit anual brut de 300.000 de lei din activități juridice.

Marius Ioan Mureșan

Marius Mureșan este comisar șef de poliție și șef al Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare. Acesta deține și un titlul de doctor în științe în Republica Moldova.

Acesta deține o casă de locuit, de 135 metri pătrați, dobândită prin cumpărare, în anul 2006. Comisarul șef Mureșan mai deține un autoturism Audi, dobândit în anul 2013, prin cumpărare. La capitolul datorii, Marius Mureșan a contractat în anul 2006 un credit de 100.000 franci elveției, scadent în 2036.

Acesta are un venit anual, din salarii, de 62.781 lei, în timp ce soția sa, tot angajat al Poliției Române, are un venit anual de 14.448 lei.

Sturz Viorel

Fosrul șeful al Poliției Livada, subcomisarul Mihai Viorel Sturz, deține jumătate dintr-un un teren dobândit în 2009 în urma unui act de donație, în suprafață de 5,5 arii. Deține tot jumătate dintr-o clădire construită în anul 2010, în suprafață de 210 mp, respectiv un imobil cumpărat în 2014, în suprafață de 81 mp.

Subcomisarul Sturz are în proprietate un autovehicul Volkswagen – an de fabricație 2000, dar are contractat din anul 2013 și un credit bancar în valoare de 80.000 de lei, scadent în 2033.

Detaliile concursului

Concursul va avea loc la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române din Str. Mihai Vodă nr. 4 – 6, Sectorul 5, Bucureşti, la data de 23.05.2018, ora urmând a fi stabilită ulterior şi comunicată candidaţilor în timp util şi va consta în susţinerea unei probe unice de selecţie, respectiv interviu structurat pe subiecte profesionale.

Aprecierea rezultatului final al interviului pe subiecte profesionale se face cu note de la 1 la 10. Este declarat „admis” candidatul care are nota cea mai mare şi este notat cu cel puţin 7.00. În situaţia în care mai mulţi candidaţi au aceeaşi notă este declarat „admis” la concurs candidatul care are cea mai mare vechime în specialitatea postului scos la concurs.

Dacă mai mulţi candidaţi au aceeaşi vechime în specialitatea postului scos la concurs, este declarat „admis” candidatul care are cea mai mare vechime în studiile necesare postului scos la concurs. Eventualele contestaţii cu privire la rezultatul de la proba interviu se depun în termen de 24 de ore de la afişare, la secretariatul Direcţiei Management Resurse Umane din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

3 Comments on "FOTO. Luptă mare pentru șefia Poliției Satu Mare. Cine sunt candidații și ce averi au"

 1. La Muresan se vede c-a invatat pe branci, vezi ochii bulbucati. Se mai prezinta cineva cu asemenea studii si doctorate?

  View Comment
 2. Cetăţeanul turmentat | mai 15, 2018 at 08:51 |

  Roland, oare se trage de la bere ochii bulbucaţi?

  View Comment
 3. contribuabil | mai 17, 2018 at 18:35 |

  Cotidianul.ro zice tot despre ei

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul de Poliție Județean
FOTOGALERIE. SUTE de motocicliști pe șoselele Sătmarului. Însoțiți de polițiști

Închide