O soluție de avarie. Nu se acționează asupra cauzei. Ca …

Comment on FOTO. Măsură importantă de circulație pe Podul Decebal. Se redeschide traficul dintr-un sens by Gică Contra.

O soluție de avarie. Nu se acționează asupra cauzei. Ca de obocei în România. Cauza problemelor este intersecția Burdea și, în egală măsură carosabilul distrus de la ieșirea din pasajul CFR până la intersecția Burdea. Pentru deblocare intersecției, pe lângă realizarea unui pasaj subteran, este nevoie de șoseaua de centură și de un al treilea pod rutier în oraș. Să nu trecem cu vederea că pe sensul de mers dinspre intersecția Soarelui spre pod circulă și autovehicule grele, de marfă. Inevitabil, viteza de deplasare scade. La fel și pe b-dul Cloșca. Aceste coloane, cu viteze mici de deplasare se întâlnesc în intersecția Burdea. Întrebarea este ce au făcut onor edilii municipiului pentru accesarea de fonduri europene pentru construire celui de-al treilea pod?! Au trcut trei ani de la alegerile locale. Nu s-a întâmplat ceva. Chiar nu puteți solicita celor din primărie să prezinte stadiul demersurilor pentru realizarea acestui obiectiv?! În conformitate cu legea privind accesul la informațiile publice aveți acest drept și, surpriză, cei din primărie sunt obligați să răspundă.

Recent Comments by Gică Contra

FOTO/VIDEO. Super atmosferă și super preparate la primul festival pescăresc din județul Satu Mare
A început campania electorală?!


Legea-i pentru proști! Prefectura Satu Mare menține în funcție un primar incompatibil!
Dată fiind diferența de abordare din partea prefecturii înseamnă că în unul din cazuri a fost săvârșit un abuz în serviciu. Nu știu în care. Cei competenți trebuie să se pronunțe.


Au mai rămas 9 zile. Apelul lansat către sătmărenii aflați în străinătate
Cum garantează statul că datele din listele electorale nu vor fi folosite de ANAF pentru colectarea impozitelor stabilite de actuala guvernare pentru românii cu reședința în străinătate?! Chestia cu „date personale” și alte abureli nu țin.


VIDEO. Scandal în finala Eurovision. Petiție pentru Laura Bretan, tânăra cu origini sătmărene
Care jurați străini?!


Sensul giratoriu de pe Lucian Blaga, subiect de polemică. Ce spune primarul
Primăria (?!) sau cineva din primărie are mare tupeu când spune că ei nu treabă cu amenajarea sensului giratoriu. Proioectul tehnic cine lăa aprobat?! Sfântul duh?! Problema cea mai mare este (in)competența celor din „comisia de circulație”. Încercați aici, poate desprindeți ceva idei. http://sitevechi.cnadnr.ro/ReglementariTehnice/AND%20600%20-%20REV%202.pdf Coroborat cu o serie de alte acte normative (https://www.matrixrom.ro/wp-content/uploads/2017/12/RTQ.pdf) ar cam trebui să constituie baza legală pentru aprobarea unor proiecte. Sau măcar să știe membrii comisiei ce elemente se iau în calcul pentru fundamentarea unui proiect. Precum și alte comisii care au responsabilități în ceea ce privește infrastructura rutieră a municipiului și a județului. Nu cred că există vreo prevedere legală care să permită înființarea unui sens giratoriu de dimensiunile celui de la intersecția Drumul Botizului cu str. Cimitirului. Nu mai vorbesc de instalarea indicatoarelor rutiere. Indiferent de categoria lor însă, în special a celor de prioritate (pierderea priorității) care sunt ascuse de vegetație și a celor de orientare și a celor de interzicere sau restricție (a căror amplasare defectuoasă duc la situații de genul TIR-uri în Centru Vechi). Nu mai vorbesc de marcajele rutiere longitudinale(pe calea de rulare) care în unele cazuri sunt de toată jena. Exemple?! Coborârea podului Decebal spre intersecția Crinul: banda trei din zona de preselectare (de lângă axul drumului)conduce direct în scuarul sensului giratoriu; banda trei șe la intrarea în sensul giratoriu din fața Liceului Economic, asemenea, se oprește în scuarul sensului giratoriu. Nu mai vorbesc de improvizația de sens giratoriu din intersecția Burdea și multe altele. Dar, când totul se desfășoară sub semnul lui „merge și așa” și când suficiența este principalul criteriu de apreciere a calității activităților nu putem aștepta mai mult. Poate că un pic de interes, în favoarea comunității, puțin timp cheltuit pentru a-ți face la standarde, nu super înalte, măcar civilizate a responsabilităților civice cu care a fost investit fiecare membru a consiliilor (locale sau județean) sau a „specialiștilor” din multitudinea de comisii ar face viața mai plăcută în județ și în locatățile județului. Știu, nu se va întâmpla. Totuși, sper. P.S. Scuze de ghilimelele de la „SPECIALIȘTILOR” față de cei onești.


Citește articolul precedent:
VIDEO. Tupeu fantastic. Cum se fură bani din magazine, în Satu Mare

Închide