FOTO. Mii de persoane lăsate fără bani pe card, după țeapa ”Wizz Air”. Mulți din Satu Mare

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) a atras miercuri atenția cu privire la o nouă schemă de phishing în care este implicat numele companiei Wizz Air. De altfel, PresaSM a fost primul site de știri din județul Satu Mare care a atras atenția asupra acestui pericol.

1. Utilizatorul primeşte (prin intermediul reţelelor de socializare) invitaţia de a participa la un concurs fictiv, care presupune completarea unui chestionar legat de calitatea serviciilor companiei aeriene WizzAir.

2. După completarea lui, utilizatorul este îndemnat să partajeze această informaţie cu prietenii săi (contribuind astfel la răspândirea păcălelii pe social media).

3. Următorul pas este descărcarea propriu-zisă a tichetelor, în format .pdf, însă evident nu se întâmplă acest lucru! Eşti redirectat către un site care oferă un serviciu gratis pentru o perioadă (în cazul testat de noi Scribd).

4. Mai departe, eşti îndemnat să îţi faci cont, sau să te autentifici pe acest site. Datele tale pot fi preluate fie prin autentificarea cu #Facebook sau #Google, fie sunt introduse de utilizator (nume, adresa de e-mail, parolă).

5. Ultimul pas presupune introducerea datelor bancare.

Utilizatorii s-au plâns de faptul că, ulterior abonării la asftel de servicii de tip ‘trial’, de pe cardurile lor au dispărut anumite sume de bani, fără acordul proprietarilor.

În cazul în care aţi completat astfel de date, vă recomandăm să:

1. Notificaţi imediat banca de provenienţă a cardului despre problemă.

2. Schimbaţi parolele conturilor de mail sau social media utilizate ca metodă de înregistrare în acest caz.

3. Ștergeţi postările de pe social media, care ar putea ajuta la propagarea acestui scam.

4. Reţineţi: dacă sună prea bine să fie adevărat, atunci cel mai probabil nu este real!

Fii primul care comentează! despre "FOTO. Mii de persoane lăsate fără bani pe card, după țeapa ”Wizz Air”. Mulți din Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Wizz Air
FOTO. ATENȚIE! Țeapă cu bilete Wizz Air pe grupurile de Facebook din Satu Mare

Închide