FOTO. Milionar sătmărean donează mii de kit-uri de testare pentru Spitalul Județean!

Tânărul om de afaceri Stelian Baltă, unul dintre cei mai bogați români din Asia, stabilit în Singapore și originar din Negrești-Oaș, donează Spitalului Județean de Urgență Satu Mare mii de kit-uri de testare pentru identificarea persoanelor afectate de noul tip de coronavirus.

Pe lângă aceste instrumente esențiale în procesul de diagnosticare, omul de afaceri donează, de asemenea, o cantitate semnificativă de măști și echipamente de protecție esențiale către Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș, Serviciul Județean de Ambulanță Satu Mare și Spitalul Municipal Carei. Dincolo de eforturile medicilor, sprijinul fiecăruia dintre noi este vital.

Kit-urile de testare pentru virusul Covid19 donate de tânărul milionar, provin din Singapore, sunt folosite pe scara largă, iar cu ajutorul acestor teste se poate afla în câteva ore dacă o persoană a fost infectată.

“În lupta cu acest virus, de departe cel mai important lucru în limitarea răspândirii acestei pandemii, este abilitatea de a testa un număr cât mai mare de persoane. Experiența din Coreea de Sud și Singapore ne arată că testarea rapidă, cu acuratețe și distanțarea socială sunt cele mai eficiente metode de a preveni răspândirea acestui virus. Repornirea economiei poate fi grăbită prin edificarea capacității de testare în masă a oamenilor”, spune Stelian Baltă.

Primul transport de kit-uri de testare Covid19 pentru Spitalul Județean Satu Mare și echipamentele de protecție pentru Spitalul Negrești-Oaș, Serviciul de Ambulanță Județean Satu Mare și Spitalul Municipal Carei vor ajunge în țară săptămâna viitoare.

“Cred că trebuie să fim recunoscători și solidari cu cei din prima linie a frontului, cum este personalul medical, cei care se luptă zilnic, neobosiți, cu efectele acestui virus, luând decizii importante în momente critice. Avem o resursă umană extraordinară, medici a căror expertiză a fost validată la nivel internațional, însă fără dotările necesare, lupta lor va fi zădărnicită. Este imperativ să îi ajutăm să își îndeplinească misiunea. Fiecare gest, oricât de mărunt, în astfel de momente poate face diferența dintre viață și moarte. Sunt optimist, vom depăși cu bine această încercare și vom ieși mai uniți, mai întăriți”, a mai spus Stelian Baltă.3 Comments on "FOTO. Milionar sătmărean donează mii de kit-uri de testare pentru Spitalul Județean!"

 1. Satmarean | martie 31, 2020 at 15:56 |

  Felicitări! Mai există și oameni bogați și generoși!

  View Comment
 2. Satmarean | martie 31, 2020 at 18:55 |

  Bravo domnule Stelian Baltă. Să vă dea Dumnezeu sănătate și putere. Frumos gest.

  View Comment
 3. nu te cunosc consatene dar ma rog ca Domnul sa te binecuvinteze,cinste tie nai uitat locurile natale.amin.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus, COVID19
Șapte persoane au ieșit din izolare și au mers la chef! Săltați de Poliție, la Călinești Oaș

Închide