FOTO. Ministrul Leș, discuții la Pentagon pe marginea securității și parteneriatului strategic


Ministrul Apărării a avut o întrevedere cu subsecretarul american John Rood. Cei doi oficiali au discutat la Pentagon despre securitatea Mării Negre și parteneriatul strategic dintre SUA și România. 

Ministrul Apărării, Gabriel Leș, a avut o întrevedere la Pentagon cu John Rood, subsecretar al Apărării pentru politică. Cei doi au discutat despre provocările pe care le întâmpină țările de pe flancul estic, dar și despre situația securității de la Marea Neagră.

“Discuțiile au reliefat încă o dată nivelul excelent al relației bilaterale, precum și rolul esențial pe care apărarea și securitatea îl joacă în consolidarea parteneriatului nostru strategic. Am abordat cu oficialul american o serie de teme cu incidență asupra situației de securitate de la Marea Neagră, evidențiind nevoia consolidării posturii aliate de apărare și descurajare pe flancul estic al Alianței. Am mulțumit, totodată, partenerilor americani pentru interesul sporit manifestat față de această regiune marcată de provocări și amenințări tot mai complexe, reiterând astfel importanța solidarității și implicării active ca premise ale edificării unui mediu de securitate robust”, se arată într-un comunicat al ministrului Apărării. 

Partenerii americani au lăudat eforturile depuse de soldații români în teatrele de operații.

“Partea americană a ținut să sublinieze, încă o dată, modul excepțional în care militarii noștri se achită de misiunile ce le revin în teatrele de operații, în care activează umăr la umăr cu partenerii de Alianță. Prin profesionalismul și spiritul lor de sacrificiu, soldații noștri contribuie nemijlocit la consolidarea posturii și imaginii României în lume”, mai spune Leș.Fii primul care comentează! despre "FOTO. Ministrul Leș, discuții la Pentagon pe marginea securității și parteneriatului strategic"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Gabriel Leș
Mesajul ministrului Leș pentru militarul sătmărean aflat în misiune în Afganistan

Închide