FOTO. MOBILIZARE. Cadrele medicale din școli, detașate la DSP. Sunt monitorizați cei din izolare și carantină

Începând cu data de 17 martie, la sediul DSP Satu Mare s-a completat echipa cadrelor medicale care monitorizează telefonic persoanele aflate în autoizolare la domiciliu.

Odată cu sistarea activității în unitățile școlare, Direcția de Sănătate Publică Satu Mare a cooptat la sediul Direcției și cadrele medicale școlare. Astfel, începând cu data de 17 martie, 16 cadre medicale monitorizează zilnic, telefonic, starea persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu.

De asemenea, persoanele aflate în carantină sunt vizitate frecvent de către un medic pentru a verifica starea de sănătate a persoanelor aflate în carantină.

În data de 18 martie, ora 09,00, în județul Satu Mare sunt:

• 2 persoane diagnosticate cu COVID-19: IS (1), SM (1)
• 48 persoane aflate în carantină;
• 297 persoane auto-izolate la domiciliu.

În cadrul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI) Satu Mare a fost operaționalizată o linie telefonică, care funcționează 24 de ore din 24, pentru persoanele aflate în autoizolare și în carantină pentru realizarea unei comunicări directe și continue.

În plus, secretarul Raed Arafat a anunțat aseară o serie de măsuri care să le permită celor de la DSP să își suplimenteze temporar schema de personal, inclusiv cu medici rezidenți care se pregăteau să devină medici de familie. În plus, în măsura în care va fi nevoie, pentru a putea răspunde la numerele de telefon puse la dispoziția persoanelor aflate în izolare la domiciliu sau în carantină, secretarul de stat a precizat că inclusiv cadrele didactice, aflate acum în vacanță forțată, vor putea să dea o mână de ajutor celor de la DSP, pe bază de voluntariat.

Fii primul care comentează! despre "FOTO. MOBILIZARE. Cadrele medicale din școli, detașate la DSP. Sunt monitorizați cei din izolare și carantină"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus
Numărul celor care se întorc prin vama Petea, în scădere. Au venit în țară 231 de persoane

Închide