FOTO. Navetiștii sătmăreni acuză aglomerația din microbuze. Autoritățile dorm pe ele

Sătmărenii care sunt obligați să facă naveta sunt în continuare îngrijorați de aglomerația de pe microbuzele care asigură legăturile între localitățile județului. Și zilele trecute, pe ruta Satu Mare – Carei, navetiștii s-au înghesuit, unii cu măști, alți fără, atât pe scaune, cât și în picioare. Situația nu este una singulară, iar alți sătmăreni au raportat probleme similare, îngrijorați că astfel de practici, mai ales acum, le pun sănătatea în pericol. 

Pasagerii care îți suflă în ceafă

Chiar dacă te-ai urcat în microbuz când încă nu era aglomerat, la mijlocul traseului te poți trezi cu pasageri acceptați în picioare, respirându-ți în ceafă, spun navetiștii. Asta se întâmplă și pe ruta Satu Mare-Carei, când situația a revenit la o relativă normalitate abia după ce mai mulți pasageri au coborât la Doba. Navetiștii spun că își doresc să evite aglomerațiile, tocmai pentru a nu se pune pe sine și pe alții în pericol, dar în actualul sistem este extrem de dificil.

Consiliul Județean se face că lucrează

Într-un punct de vedere solicitat Consiliului Județean odată cu o altă sesizare făcută de un sătmărean, tot referitor la aglomerația din microbuze pe timp de pandemie, instituția a spus că a făcut controale, fără a preciza dacă au și fost aplicate amenzi. Instituția a transmis și faptul că transportarea mai multor persoane nu este motiv de ridicare a licenței de transport, iar firmele riscă o amendă între 9.000 și 12.000 de lei. Consiliul Județean a mai precizat la solicitarea PresaSM și faptul că se verifică în continuare dacă este respectat programul dar și legislația și dacă se face dezinfectarea mijloacelor de transport în comun.

”Miserupism” pe salarii uriașe, în vreme de criză

Precizăm că, în urma materialului apărut în data de 3/18/2020, Consiliul Județean Satu Mare NU a contactat redacția PresaSM pentru a primi mai multe detalii despre operatorul care a înghesuit pasagerii în microbuz și nici nu a solicitat dovezile fotografice pentru sancționarea acestuia. Menționăm că PresaSM nu este singurul site de știri care a prezentat condițiile în care sunt transportați navetiștii sătmăreni.1 Comment on "FOTO. Navetiștii sătmăreni acuză aglomerația din microbuze. Autoritățile dorm pe ele"

  1. stati acasa

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus
COVID-19 România: S-a anunțat un nou deces. Bilanțul a ajuns la 25

Închide