FOTO. Nea Ioan (100 de ani), veteran-erou, eforturi să voteze. Luptă pentru viitorul tinerilor!

Căpitanul în retragere Ioan Godja-Ou, veteranul-erou din Văleni, județul Maramureș, cel care a împlinit 100 de ani în 31 august, a fost astăzi ”pentru un viitor mai bun!”. Alături de familia lui acesta a fost la vot în localitatea natală.

Maramureșeanul erou în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost de trei ori pe front, a supraviețuit bătăliei de la Cotul Donului, a primit Crucea de foc din partea statului ungar, pentru ca sub comuniști să fie cercetat și apoi arestat de Securitate.

”Îmi doresc pe viitor pentru România să nu mai angajăm străini din alte ţări, ci să putem noi lucra. Poate România trăi bine din averea şi bogaţia ei. Nu trebuie să mergem slugi la Europa. Toţi intelectualii şi tinerii sănătoşi îşi părăsesc ţara. Unde o să ajungem? Aşa ceva înainte nu exista. Sunt om de la ţară şi înainte statul avea grija ţăranilor, îi ajuta să vândă ce lucrau, avea posibilităţi, îi oferea omenie în familie cu familia lui. Unde e cultura noastră? Atâtea bogăţii am avut că am putut ţine încă o Românie, dar acum facem importuri şi facem angajări în străinătate. Populaţia care are cât de cât ceva nu are cui vinde pentru că statul nu are grijă de ei. Apar apoi afaceriştii speculanţi care vând cu jumătate preţul şi se îmbogăţesc şi ceilalţi degeaba lucrează. Statul nu are grijă de popor. Colaborează partidele ori Guvernul cu populaţia? Nu întreabă nimeni care ni-i necazul”, a spus veteranul erou Ioan Godja-Ou, potrivit adevarul.ro

Alături de soţia sa Ana, s-a bucurat de naşterea a opt copii, dar numai trei fete au supravieţuit. Are 12 nepoţi şi 12 strănepoţi, cel mai mic, Andrei, având doar şase luni.

SURSA: adevarul.roFii primul care comentează! despre "FOTO. Nea Ioan (100 de ani), veteran-erou, eforturi să voteze. Luptă pentru viitorul tinerilor!"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre alegeri prezidențiale 2019 Satu Mare
Tinerii, marii absenți la Satu Mare. Doamnele, primele la prezența la urne

Închide