FOTO. Nou-născut transferat de urgență cu elicopterul de la Satu Mare la Oradea

Elicopterul SMURD a fost solicitat de medicii sătmăreni în cazul unui bebeluș cu afecțiuni grave de sănătate, potrivit informațiilor PresaSM. Micuțul a transferat astăzi, la ora 15.00, la Oradea, pe baza unui protocol activat și în alte situații similare. 

Medicii de la Spitalul Județean Satu Mare, potrivit informațiilor PresaSM, au solicitat transferul de urgență cu un elicopter SMURD în cazul unui bebeluș, care a fost trasnferat la Spitalul Clinic Municipal Oradea ”Dr. Gavril Curteanu”.

Spitalul Județean Satu Mare și Spitalul Clinic din Oradea au semnat un protocol de colaborare în astfel de cazuri.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Satu Mare (SJUSM) lucrează la un proiect privind înființarea unui compartiment de terapie intensivă pediatrică. Concret, copilașii nou-născuți, cu probleme de sănătate, nu vor mai fi transferați la Spitalul Clinic Municipal Dr.Gavril Curteanu.

Proiectul urmărește să aducă îmbunătățiri în infrastructura echipamentelor medicale și în pregătirea profesională a personalului medical din unitatea de Terapie Intensivă Pediatrică a RCH și a secțiilor de Neonatologie și Terapie Intensivă a SJUSM.

În cadrul proiectului se prevede dotarea Secției Neonatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare cu incubatoare, aparate pentru ventilație mecanică, mese radiante, inclusiv cu modul reanimare, ecograf. Respectiv a Secției Anestezie şi Terapie Intensivă cu aparate pentru ventilație mecanică de înaltă performanță inclusiv cu modul pediatrie, monitoare dotate cu transductor şi injectomate, respectiv EKG portabil, defibrilator, ecograf portabil şi monitor în locația Tășnad a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare.

Fii primul care comentează! despre "FOTO. Nou-născut transferat de urgență cu elicopterul de la Satu Mare la Oradea"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre elicopter, SMURD
FOTO. Mobilizare de forțe la Podul de fier! Poliție, pompieri și SMURD

Închide