FOTO. O mamă și-a pus fiul să-și ucidă tatăl. Alături de iubitul fiicei

Procurorii Parchetului Bihor i-au trimis în judecată pe Gajdos Klára, Kis Attila şi Ionuţ Flonta, autorii crimei căreia i-a căzut victimă Nicolae Cardoş, bărbatul dat dispărut pe 6 ianuarie de femeie, deși chiar ea ceruse omorârea lui. Rechizitoriul dezvăluie modul în care concubina celui ucis i-a împins pe propiul fiu și pe iubitul fiicei sale spre această infracțiune deosebit de gravă, informează ebihoreanul.ro

De unde a început totul

În seara de 4 ianuarie, când Cardoş a fost ucis, scandalul a pornit din pricina fiicei. Înainte cu vreo trei luni, Andreea îl cunoscuse pe Facebook pe Ionuţ Flonta, un tânăr de 20 ani, din Duşeşti. Ulterior s-au împrietenit, devenind tot mai apropiaţi, spre supărarea bărbatului.

Doar că în acea seară, Ionuţ decisese să rămână la prietena sa. Cardoş se cinstise cu câteva pahare la un vecin pe care îl ajutase să sacrifice un porc şi apoi a continuat să bea şi acasă. După ce a golit un flacon de 2 litri de vin, şi-a amintit din nou de Andreea şi de problemele fetei, începând s-o înjure atât pe ea, cât şi pe concubină, reproşându-i că l-ar înşela. Zicea chiar că fata nici n-ar fi de fapt a lui, dar şi că îi cheltuia toți banii.

Femeia i-a cerut să lase fata în pace, apoi a ieşit pe hol, unde se aflau Andreea, fiul ei din prima căsătorie, Kis Attila, şi prietenul tinerei, Ionuţ Flonta, căruia i-a pus în mână un sucitor, să se poată apăra dacă bărbatul ar fi devenit violent. Apoi s-a întors în bucătărie. Văzând-o, Cardoş s-a mâniat. A scos un cuţit şi a ameninţat-o că-i taie gâtul dacă nu pleacă toţi din casa lui. Femeia a început să strige, iar ţipetele i-au fost auzite de tineri, care au intrat şi ei în încăpere. Când i-a văzut, bărbatul s-a calmat brusc, aruncând cuţitul pe blatul de bucătărie.

A urmat pregătirea crimei

Potrivit sursei citate, femeia a ieşit în hol, unde i-a chemat pe tineri la o discuţie. Acesta a fost momentul în care, de faţă cu Andreea, Klára i-a propus lui Attila şi lui Ionuţ să-i ucidă concubinul. Cei patru au şi stabilit un plan: Attila urma să-l atragă la centrala termică, unde să-l omoare împreună cu Ionuţ.

„Inculpata a avut o discuție explicită cu inculpații, în cadrul căreia le-a spus că s-a săturat, că nu mai poate rezista să trăiască în felul acesta cu concubinul său, că aceasta nu este copilărie pentru minoră și nici căsnicie pentru ea, cerându-le celor doi să îl ucidă în noaptea respectivă”. Cum Ionuţ avea ezitări, femeia a insistat, cerându-i „să comită omorul pentru prietena sa, dacă într-adevăr o iubește”.

Înarmat cu sucitorul de lemn şi respectiv cu un levier, Ionuţ şi Attila l-au atras pe bărbat în curte, sub pretextul că ar fi apărut o problemă la centrala termică situată într-o anexă. Pitit într-o zonă neiluminată, Ionuţ l-a lovit din spate peste cap, atât de puternic încât sucitorul s-a rupt. Cardoş a căzut, iar Kis a început să dea în el cu levierul, până a văzut că nu mai mişca.

În acest timp, Klára şi Andreea se aflau în casă, auzind strigătele bărbatului. Niciuna n-a ieşit să-i oprească pe băieţi. Dimpotrivă, când şi-a văzut concubinul la pământ, horcăind, femeia le-a cerut tinerilor să intre în casă şi să-l abandoneze întins, să moară. „Observând că concubinul ei se află căzut la pământ, având o baltă de sânge lângă cap și având dificultăți în a respira, fără însă a fi decedat, le-a solicitat inculpaților să lase victima în acel loc, fără ajutor, și să intre în imobil, unde să aștepte până ce victima va înceta din viață”, indică rechizitoriul.

Nici Andreea n-a avut remuşcări. S-a dus pur şi simplu la culcare, timp în care mama, fratele şi iubitul au învelit cadavrul tatălui ei în saci din plastic și l-au pus în portbagajul maşinii lui Ionuţ, adusă din stradă în curte.

La plimbare cu cadavrul

De cadavru, ucigaşii au scăpat în seara următoare, pe 5 ianuarie. În jurul orei 18, Klára, Andreea, Attila şi Ionuţ au ieşit cu maşina din curte, cu cadavrul în portbagaj, şi s-au dus la magazinul Leroy Merlin din Oradea, unde femeia a cumpărat două cutii cu sodă caustică.

Potrivit procurorilor, cei patru s-au deplasat pe drumul comunal DC 77, spre Livada, unde, în dreptul fabricii Plastor, Ionuţ a oprit maşina pentru a arunca într-un şanţ levierul folosit la comiterea crimei. Klára luase levierul din locul unde îl ascunsese în noaptea precedentă, ca nu cumva să fie găsit în cazul unei percheziții domiciliare la casa din Girișu, previzibile în condițiile date.

Apoi, cei patru şi-au continuat drumul spre Berechiu, oprind în zona unui canal colector pentru irigaţii, la circa 100 metri de calea ferată Oradea – Salonta. Attila şi Ionuţ au scos cadavrul din portbagaj și au rupt sacii în zona capului și a pieptului. În acest timp, Andreea a rămas în maşină, iar Klára a preparat soda caustică, amestecând-o cu apă în vasul anume adus de acasă. În final, băieţii au stropit cadavrul cu sodă şi l-au abandonat pe digul canalului, după care toţi patru s-au întors la Giriş.

Daţi în vileag

Pe 6 ianuarie, luni, Gajdos Klára a anunţat Poliţia din comună că Nicolae Cardoş ar fi plecat de acasă în seara precedentă şi nu s-a mai întors, asta după ce în prealabil discutase cu Attila, cu Andreea şi cu Ionuţ scenariul pe care urmau să-l relateze. Adolescenta a scos cartela din telefonul tatălui, iar marți, la ideea mamei sale, a plecat împreună cu Ionuţ la Oradea, unde l-au aruncat în Criş în zona Decebal, pentru a nu fi găsit de poliţişti.

Ce a urmat? Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, criminalii au fost daţi în vileag de o cameră de supraveghere a comunei, care bătea fix spre poarta casei lor. Analizând înregistrările, poliţiştii au stabilit că „dispărutul” a ieşit şi intrat ultima oară în casă pe 4 ianuarie. În noaptea următoare Attila şi Ionuţ au deschis poarta, cărând un pachet masiv şi intrând cu maşina în curte, iar a doua zi seara, când femeia susţinea că Nicolae Cardoş ar fi dispărut, maşina a ieşit pe poartă şi a revenit după două ore.

SURSA: ebihoreanul.ro

2 Comments on "FOTO. O mamă și-a pus fiul să-și ucidă tatăl. Alături de iubitul fiicei"

  1. Parcă văd că mama și fiica vor primi ceva cu suspendare sau vreo 3 ani. Ionuț a picat de fraier, săracul la vărsta fragedă deja este criminal deși nu a avut asemenea planuri. Mi-e milă de Ionuț dare a fost fraierit și dus de nas.
    Mulțuim pentru articol, sper ca mulți să invețe din pățania lui Ionuț.

    View Comment
  2. inchisoare pe viata pentru toti 4 .

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre crimă
FOTO. Polițiștii maramureșeni au ajuns să prindă criminalul din Bârsău (Satu Mare)

Închide