FOTO. O nouă clădire istorică, reabilitată în centrul Sătmarului. Școală pentru copiii cu nevoi speciale

Clădirea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Satu Mare, situată pe str. Al. Ioan Cuza nr. 8, a fost reabilitată și modernizată. În data de 1 iulie 2019, a avut loc recepția la terminarea lucrărilor.

Începând cu anul școlar 2019-2020, în această clădire vor fi școlarizați 150 de copii preșcolari și din ciclul primar-gimnazial, copii cu tulburări din spectrul autist și cu sindromul Down.“Această clădire se afla într-o stare avansată de degradare, iar Consiliul Județean a reușit, din fonduri proprii, să o aducă la un stadiu modern. În urma reabilitării, din toamnă, copiii cu nevoi speciale din județul Satu Mare vor beneficia de condiții de educație și îngrijire dintre cele mai bune”, a declarat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba.

Lucrările de reabilitare exterioară au constat în refacerea fațadelor, înlocuirea învelitoarei din țiglă ceramică clasică cu țiglă ceramică tip solzișori, înlocuirea tâmplăriei, a jgheaburilor și burlanelor. În curtea clădirii a fost creat un loc de joacă pentru copii, iar la intrarea în clădire a fost amenajată o rampă pentru persoanele cu dizabilități.

Interiorul clădirii a fost recompartimentat și modernizat. Au fost montate instalațiile de încălzire, cele sanitare și electrice, iar sălile au fost dotate cu mobilier adecvat copiilor cu nevoi speciale. Calculatoarele urmează a fi montate în fiecare sală, iar până la începerea noului an școlar vor fi aduse toate materialele didactice și cele pentru terapie, necesare dezvoltării acestor copii.

Valoarea finală a lucrărilor executate este de 1.155.827 lei fără TVA, iar cea a dotărilor se ridică la 113.419 lei fără TVA.Fii primul care comentează! despre "FOTO. O nouă clădire istorică, reabilitată în centrul Sătmarului. Școală pentru copiii cu nevoi speciale"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Consiliul Județean Satu Mare, elevi cu cerințe educaționale speciale
FOTO/VIDEO. Autoritățile județene au chef de glume! Indicatorul care ia la mișto mii de oameni

Închide