FOTO. O șansă în plus pentru cei mici. Județul are un echipament unic în zonă

O șansă în plus pentru copiii care suferă de tulburări din spectrul autismului. Centrul de Recuperare al DGASPC a achiziționat un echipament unic în zonă care, printr-un program special, ajută la dezvoltarea celor mici. Și nu este singura terapie modernă oferită de Centrul de Recuperare pentru Copilul cu Handicap. 

Centrul de Recuperare pentru Copilul cu Handicap Satu Mare, ce funcționează sub egida Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare (Dgaspc Satu Mare), a achiziționat un echipament unic în zonă, informează Consiliul Județean Satu Mare.

“Cu ajutorul programului „Mira”, dezvoltat în Cluj-Napoca, instituția sătmăreană este singura din județ, unde cu un program special de calculator, copii cu tulburări din spectrul autismului și de mobilitate, de la 0 la 18 ani, se pot dezvolta eficient”, se arată într-o informare a autorităților județene.

De asemenea, recent a fost introdusă o cameră senzorială pentru terapie cu lumină, unde copii își pot dezvolta abilitățile cu ajutorul luminilor diferit colorate.

“În plus, centrul Sera oferă copiilor nevoiași tratamente de kinetoterapie, balneoterapie și masaj și asistenții sociali, logopezii și psihologii îi așteaptă pe cei mici. Cei care doresc să apeleze la serviciile oferite de centru pot să trimită un e-mail la [email protected], să sune la 0361-414018 sau direct pe strada George Călinescu nr. 1”, mai informează Consiliul Județean. 

Fii primul care comentează! despre "FOTO. O șansă în plus pentru cei mici. Județul are un echipament unic în zonă"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.