FOTO. Povestea asistentului SMURD, chemat să își salveze propriul copil


Pe 23 mai, asistentul Sebastian Petruș a fost chemat la o intervenție în apropiere de Lugoj. Pe drum, bărbatul a aflat că merge să își salveze propriul copil. Acum, tatăl micuțului de patru ani povesteșt clipele teribile prin care a trecut. 

Clipele cumplite prin care a trecut Sebastian Petruș, asistent medical SMURD Timiș, au fost povestite printr-o postare făcută de Ministerul de Interne. Asistentul  se afla de câteva minute în elicopterul care decolase de la Timișoara când prin stație au primit misiunea de a salva viața unui copil de patru ani lovit de mașină. Se impunea transportul de urgență la spital, mai ales că micuțul nu se putea mișca și avea dureri la nivelul spatelui. În timp ce pilotul schimba traseul elicopterului, Petruș a primit un telefon de la soția sa.

“- Să știi că voi întârzia. Sunt în elicopter, mergem la Fârdea să salvăm un copil.

– Sebastian, …. a fost lovit de o mașină. Se plimba cu bicicleta… mai multe nu știu. M-au sunat bunicii să-mi spună, i-a răspuns soția în hohote de plâns”, se arată în postarea făcută de Ministerul de Interne.

În acel moment Sebastian a realizat că merge să-și salveze propriul copil aflat la bunici de ceva timp.

“- Dar tu ești din zonă, l-a întrebat pilotul.

– Da și acum e vorba chiar de băiatul meu. El este victima, le-a răspuns Sebastian”

sursa: lugojinfo.ro

Greu de descris în cuvinte, Sebastian povestește prin ce a trecut atunci când și-a văzut copilul de patru ani întins pe targă.

“Când m-a văzut cel mic, a început să plângă. Niciodată nu am crezut că văzăndu-mi baiatul plângând, voi fi cel mai fericit om de pe pământ. Știam că fiecare lacrimă de-a lui înseamnă că este în viață” a spus Sebastian.

Copilul a fost preluat de către elicopter și dus de urgență către Timișoara.

“Știam că trebuie să îl țin de vorbă pe cel mic, să nu adoarmă. Vorbeam într-una….ca niciodată, doar ca să nu închidă ochii. Îmi aduc aminte că îi citeam povești și voiam să îl văd cu ochișorii închiși, dar acum îl voiam treaz. Ați auzit vreodată te iubesc? Pentru mine acel te iubesc spus de puiul meu, acolo sus în aer, a însemnat cel mai mult,” a mai spus acesta.

La Timișoara, copilul a fost preluat de o ambulanță și transportat la spital.

A fost supus investigațiilor medicale de specialitate.

“Ieri a fost operat la picior și va urma o perioadă de recuperare. La ieșirea din operație puștiul și-a întrebat tatăl: – Tati, dar de ce ai venit tu să mă salvezi? – Pentru că asta e meseria mea… – Tu salvezi și alți copii? – Da, tati… salvăm pe oricine are nevoie de ajutor. – Tati, când mă fac mare ca tine vreau să fiu!”, se mai arată în relatarea făcută.

Sebastian are 30 de ani și de 4 ani lucrează la SMURD.Fii primul care comentează! despre "FOTO. Povestea asistentului SMURD, chemat să își salveze propriul copil"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre SMURD
FOTO. Angajat SMURD chemat să își salveze propriul fiu (4 ani). Lovit de o mașină

Închide