FOTO. Povestea de coșmar a lui Petrică, blocat de 24 de ore în Petea!

Petrică Dumitru Pop este un ieșean, în vârstă de 25 de ani, care a trăit clipe de coșmar în Punctul de Trecere al Frontierei de la Petea. Povestea lui Petrică a început duminică dimineața, la ora 07.20, atunci când a ajuns în PTF Petea, pentru a ieși din România, cu destinația Belgia.

Ieșeanul spune că totul este o răzbunare

După ce a stat circa două ore la coadă, a ajuns în dreptul punctului de control în jurul orei 09.00. Ieșeanul spune că polițiștii de frontieră i-au luat mașina la verificări intense, pe motiv că ar fi claxonat, în semn de protest față de timpii mari de așteptare. Cum nu i-au găsit nimic, în afara unui ștergător defect, au luat la țintă permisul de conducere.

Polițiștii au precizat că permisul de conducere, obținut în Belgia, nu ar fi conform. Adică, ar fi fals. Degeaba le-a spus tânărul că actul este valabil și obținut legal. Ba, mai mult, a și intrat în țară cu același document în urmă cu câteva zile.

Polițiștii, intransigenți

După câteva ore de audieri și verificări, i s-a pus în față un proces verbal, ieșeanul refuzând să-l semneze, considerând că nu reflectă realitatea. Omul a cerut, în schimb, un document care să ateste că i s-a reținut permisul, pentru a pleca acasă. Solicitare căreia nu i s-a dat curs.

”Nu am cerut altceva decât o dovadă că documentul meu este la ei. Nimic altceva. Dar nu mi-au dat nimic, l-au reținut doar așa”, a spus ieșeanul. 

Așa că Petrică a rămas blocat în Petea, lângă mașină. De abia a doua zi dimineață a fost primit de către un comisar de poliție, care i-a pus în față un alt proces verbal pe care l-a semnat. Dar dovadă că i s-a reținut permisul tot nu a primit.

Într-un final, sătul de lipsa de înțelegere a autorităților din România, șoferul a chemat un trailer pentru a-i duce mașina până la Iași. În plus, s-a mai ales și cu un dosar penal.

Ce spune Poliția de Frontieră

În data de 05 august a.c., în jurul orei 10.00, s-a prezentat în P.T.F. Petea, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, Petrică P., în vârstă de 25 de ani, din județul Iași. Acesta conducea un autoturism marca Opel Zafira, înmatriculat în Belgia.

Cu ocazia controlului efectuat, polițiștii de frontieră au constatat că tânărul a prezentat un permis de conducere polonez, care nu îndeplinește condițiile de formă și de fond ale unui document autentic, fiind fals.

2 Comments on "FOTO. Povestea de coșmar a lui Petrică, blocat de 24 de ore în Petea!"

  1. Radical din 4761 | august 6, 2018 at 18:46 |

    Unde a luat asta permis in Belgia ? Abia rupea cateva cuvinte in franceza . De flamanda chiar nu are rost sa-l mai intrebati . In concluzie : permis fals , ca nici poloneza nu rupe in afara de Koorva!!!!

    View Comment
  2. Cum sa primeasca dovada? asta ar insemna sa i se recunoasca totusi documentul fals.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre PTF Petea
Vămile Petea și Urziceni, sufocate! A crescut traficul semnificativ

Închide