FOTO. Povestea dramatică a sătmărencei care luptă să își recâștige fetițele

Brigitta Șipoș este o sătmăreancă în vârstă de 26 de ani. Povestea sa – spusă pentru PresaSM – este una cu adevărat dramatică. La 16 ani a rămas însărcinată prima dată, iar din cauza condiției sociale și materiale (fără locuință și loc de muncă), două dintre cele trei fete (10 ani, 7 ani și trei ani, în prezent) ale sale i-au fost luate de către stat. Acum, Brigitta s-a pus pe picioare, își recunoaște greșelile tinereții, dar vrea să își redobândească tutela asupra copiilor. 

O poveste dramatică

În urmă cu zece ani, Brigitta a rămas însărcinată pentru prima dată. A născut la 16 ani, iar din cauza lipsei condițiilor materiale, reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Satu Mare au luat minora și au dat-o în plasament unui asistent maternal. La fel s-a întâmplat și cu a doua fetiță.

La scurt timp, bunica Brigittei a făcut o cerere către DGASPC Satu Mare și a reușit să obțină custodia primelor două fete. Povestea a devenit una dramatică când străbunica (pe linie paternă) a minorelor a decedat în luna ianuarie a acestui an. Minorele au fost preluate din nou de statul român și date în plasament temporar unui alt asistent maternal.

Mama a trecut peste greșelile tinereții

Între timp, Brigitta a reușit să își refacă viața. A fost la muncă în Austria, iar acum a revenit în județul Satu Mare. Are o casă, un loc de muncă și un soț care o sprijină moral și financiar. A făcut cerere pentru custodia minorelor, dar din cauza stării de urgență procedura este una foarte greoaie. Brigitta este disperată, precizând că nu își poate vedea măcar cele două fete. Cu toate că îndeplinește toate condițiile, se plânge tânăra mămică.

”Sunt o mamă căreia i-au luat cei de la Protectia Copilului doi dintre copii. Aceștia au fost în plasament la bunica mea. După decesul acesteia, produs în 10 ianuarie 2020, am fost să îi anunț pe cei de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare, cu dorința de a-mi lua copiii acasă. Aceștia au spus că vor deschide o anchetă socială, mi-au cerut dovezi și acte care adeveresc că sunt angajată și că am locuință pentru a întreține copii. După care au spus că vor ajunge la o asistentă maternală până se va rezolva situația. Am insistat în nenumărate rânduri să îmi văd copiii și să păstrez legătura cu ei, însă aceștia au promis că îmi vor da numărul de telefon al doamnei unde sunt copii, ca să pot să țin legătura cu ei. Însă nu s-au ținut de cuvânt și nici în ziua de azi eu nu am cum să discut sau să îmi văd copiii. Nu mi se pare un lucru normal, totul este în mâna cuiva, copiii suferă și își doresc să fie lângă mamă.  Fetița plânge în continuu că nu este lăsată să țină legătura cu mine”, susține Brigitta Șipoș pentru PresaSM. 

Poziția reprezentanților DGASPC

Directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Satu Mare, Mariana Dragoș, a declarat pentru PresaSM că mama naturală nu ar fi depus nicio solicitare până în prezent. Chiar dacă ar fi depus, sunt întâmpinate întârzieri din cauza situației actuale, generate de starea de urgență, care a redus activitatea instanțelor de judecată.

”Încă nu a fost depusă nicio cerere către noi. Într-adevăr, mămica a fost în ianuarie la noi, la instituție, dar nu a depus vreo cerere pentru a reintra în drepturi. Era nehotărâtă. Dacă dorește, poate să facă o cerere pe care noi o vom transmite instanței de judecată, decizia finală este a judecătorului, după audierea minorilor”, a precizat Mariana Dragoș pentru PresaSM.


Fii primul care comentează! despre "FOTO. Povestea dramatică a sătmărencei care luptă să își recâștige fetițele"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, dramă, mamă, minor, minore
Sătmărean acuzat că și-ar fi molestat fiica (13 ani). Poliția a demarat o anchetă

Închide