FOTO. Povestea oamenilor care salvează suflete chinuite de la moarte sigură

Există persoane care empatizează necondiționat cu oamenii sau animalele aflate în suferință, în jurul lor. Pentru astfel de persoane niciun efort de a ajuta nu este prea mare. Chiar și salvarea unui biet animal devine o misiune de prioritate maximă.

Un motan mai mult mort decât viu

Așa am aflat, de exemplu, de povestea motanului Felix, care nu a avut nicio șansă de supraviețuire, potrivit medicilor. Motănelul a fost grav rănit după ce a fost lovit de o mașină, alegându-se cu fracturi la nivelul lăbuțelor, care i-au pus viața în pericol.

Totul se întâmpla în data de 18 noiembrie 2019. O femeie s-a încăpățânat să nu accepte verdictul medicilor veterinari, care au concluzionat că animalul trebuie eutanasiat, și a început o cursă contracronometru pentru a-i salva viața. În 19 noiembrie 2019 a apelat la un alt medic veterinar, care a făcut tot posibilul să îl salveze…și a reușit.

Dar costul tratamentului a fost foarte mare, în jur de vreo 4.000 de lei. Dar nu a fost o piedică pentru samariteni, care au strâns în scurt timp banii și au achitat intervenția chirurgicală și tratamentul ulterior.

Sătmăreranca cu suflet uriaș

O sătmăreancă – cu suflet uriaș, dar care a dorit să rămână anonimă – a fost prima care a donat o sumă importantă. Ca, mai apoi, să adopte pisica fără nici cea mai mică rezervă. Cu toate că acasă mai are încă trei motani.

Redăm mai jos povestea spusă de sătmăreanca cu suflet enorm, pentru PresaSM: 

”Fiind prima care am făcut donație, doamna respectivă a și luat legătura cu mine în acea seară și mi-a spus toată povestea. Atunci Felix era deja operat de un medic veterinar cu suflet mare, doar că operația încă nu era achitată și motănelul în acest stadiu avea nevoie, cel puțin în perioada de recuperare, de un stăpân.

Fără să stau pe gânduri, am hotărât să îl iau spre adopție în momentul în care poate fi luat de la clinică, chiar cu riscul că va rămâne fără un picioruș. Nu a fost simplu deloc, deoarece doamna respectivă, cea care i-a salvat viața, este din Oradea, clinica unde era internat se afla în Aleșd, iar eu locuiesc în Satu Mare…

Vreau să vă spun că Felix trăiește, în timp foarte scurt s-au mobilizat multe persoane pentru a face donații și operația a fost achitată, iar după o săptămână și ceva l-am luat acasă, la Satu Mare, să-l îngrijim mai departe. A fost și este înconjurat de multă dragoste din partea noastră și a celorlalți trei motănei pe care îi mai avem.

Săptămâna trecută am făcut ultima radiografie la piciorușul cu risc din care am aflat că piciorușul este salvat, osul s-a refăcut complet și nu mai pune semne de întrebare. Așa că Felix a fost salvat, i-au fost recuperate ambele piciorușe fracturate și are acum și o familie frumoasă care îl iubește enorm”.


Fii primul care comentează! despre "FOTO. Povestea oamenilor care salvează suflete chinuite de la moarte sigură"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre pisică, pisici, protecția animalelor
VIDEO. Și-a aruncat pisica direct în mijlocul haitei de câini. Au sfâșiat-o în câteva secunde

Închide