FOTO. Povestea sătmăreanului fără o mână. Muncește zilnic pentru a-și ajuta familia numeroasă

Sătmăreanul Silviu Stancu, în vârstă de 26 de ani, are o poveste demnă de un film. Născut în satul Cehal, județul Satu Mare, într-o familie numeroasă, Silviu a rămas fără mână de la 11 ani, în urma unei maladii care era să îl coste viața. Cu toate acestea, Silviu nu s-a dat bătut și a început o luptă cu propriul destin, iar într-un final a câștigat. Demonstrându-ne tuturor că orice este posibil în viață.

Și a fost de acord să își spună întreaga poveste pentru PresaSM.

Viața l-a pus la grea încercare

Silviu Stancu a fost diagnosticat cu o formă de cancer osos, la doar 11 ani. Medicii au luat decizia de a-i amputa brațul, de la nivelul umărului, pentru a-i salva viața. Și au reușit, într-un final. Dar din acest moment a început lupta lui Silviu cu acest destin crunt. Mai ales că provine dintr-o familie modestă, cu părinți care muncesc pe unde pot în satul natal, dar și cu patru frățiori mai mici.

Silviu și-a asumat rolul de frate mai mare. Primul pas a fost să își obțină permisul de conducere, fiindcă este greu să îți găsești de muncă fără acest document. Iar în 2015, pe când avea 21 de ani, a strâns câțiva bănuți, cum a putut, și a urmat cursurile unei școli de șoferi. Examenul pentru obținerea permisului de conducere l-a luat din prima, reușind să îi uimească pe instructori și pe examinatori.

Și-a găsit greu de lucru

Cu toate acestea, tânărul și-a găsit foarte greu de lucru. A lucrat pe unde a putut, dar mereu s-a lovit de intoleranța și discriminarea patronilor. Nu a contat că era foarte harnic, handicapul fizic fiind o barieră pe care nu mulți oameni de afaceri au dorit să îl treacă cu vederea.

Dar șansa i-a surâs lui Silviu atunci când a aflat că o firmă celebră de livrări la domiciliu face angajări în municipiul Satu Mare. Grație unei mătuși, care a acceptat să îl găzduiască necondiționat în municipiul Satu Mare, tânărul și-a încercat norocul. Iar reprezentanții firmei au fost încântați să îi acorde o șansă, pe care nu au regretat-o.

Uimește prin seriozitate, rapiditate și dispoziție la efort

Silviu și-a impresionat angajatorul, reușind ca în doar două luni să obțină cel mai mare calificativ, lucrând zilnic – din proprie voință – între 8 și 14 ore. Angajatorul i-a permis să lucreze și parțial, cu patru ore, dar Silviu a insistat să muncească, fiind recompensat pe măsură.

”Lumea când mă vede mă felicită. Mă ajută cu livrarea, să scot comanda din geantă. Mulți îmi lasă și un bacșiș foarte bun, motiv pentru care le mulțumesc. Mă înțeleg foarte bine și cu firmele de la care preiau comenzile, angajații acestora sar mereu în ajutorul meu”, a spus Silviu Stancu pentru PresaSM.

Cel mai mare vis pentru Silviu este ca și frații săi să reușească să își facă un rost în viață. Mai are patru frați mai mici, pe care îi ajută cum poate el mai bine.

Un patron, impresionat de poveste, l-a ajutat să își cumpere o mașină

Silviu avea până zilele trecute o mașină destul de uzată, care îi făcea mari probleme. Dar norocul a făcut să îl întâlnească pe Bogdan Fușle, patronul restaurantului Capricci, situat la etajul Shopping City Satu Mare.

Impresionat de povestea tânărului, Bogdan i-a dat suma de cinci mii de lei, exact cât îi lipsea, pentru a-și cumpăra o altă mașină, mult mai bună, cu schimbător de viteze automat.

”Am rămas impresionat de povestea lui Silviu. Mai ales că am văzut cât de tare își dorește să muncească. Deși nu a vrut să își spună necazurile, mi-am dat seama că ar avea nevoie de o mașină nouă. Din vorbă în vorbă am aflat că mai are nevoie de 5.000 de lei pentru a-și cumpăra un Volkswagen cu schimbător de viteze automat, așa că – fără să stau pe gânduri – i-am dat suma respectivă. Iar acum poate să lucreze în condiții mult mai sigure”, a spus Bogdan Fușle.

Bogdan Fușle, alături de Silviu Stancu

Patronul restaurantului Capricci este un filantrop cunoscut și recunoscut. Nu a existat niciun apel umanitar la care să nu răspundă pozitiv. Și mereu a dorit să rămână anonim. Mai mult, în semn de respect față de comercianții din piețele agro-alimentare din municipiul Satu Mare, acesta le-a dus sute de porții de sarmale calde.

”Noi cumpărăm mereu produse proaspete din piețe. Văzând că nu le este ușor, mai ales că a fost foarte frig săptămânile trecute, am decis să le ducem tuturor comercianților câte o porție generoasă de sarmale, în semn de recunoștință. Mi-am dat seama că universul are un mod corect de a ne răsplăti faptele bune, fiindcă și eu am avut noroc în viață. Dacă suntem mai buni, lumea devine mai bună”, a spus Bogdan Fușle.


Dacă doriți să îl ajutați și dumneavoastră pe Silviu, o puteți face la telefon: 0743.219.061


FOTOGALERIE – Bogdan Fușle și colegii săi, ducând sarmale pentru toți comercianții din piețele agroa-limentare


2 Comments on "FOTO. Povestea sătmăreanului fără o mână. Muncește zilnic pentru a-și ajuta familia numeroasă"

  1. Felicitări Bogdan! Ai un suflet generos. Să rămâi așa întotdeauna și Dumnezeu să te răsplătească cu tot ce e mai bun!

    View Comment
  2. Felicitări Silviu și Bogdan

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre apel umanitar, poveste
FOTOGALERIE. Un preot ridică o casă pentru doi copilași abandonați de mamă, în județul Satu Mare

Închide