FOTO. Primăria investește 3,6 milioane de lei într-una dintre cele mai bune școli

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor alături de consilierul local Ştefan Ressler au făcut o vizită vineri, 2 martie, la Liceul Teoretic German “Johann Ettinger”, pentru a verifica stadiul lucrărilor de amenajare a noului corp de clădire a unității de învățământ.

Investiția este în valoare totală de peste 3, 6 milioane de lei din care aproximativ 2.3 milioane de lei reprezintă finanțarea alocată prin Programul Național de Dezvoltare Locală, subprogramul „Regenerarea urbană a municipiilor și orașelor”, iar restul de 1.3 milioane de lei sunt alocați din bugetul municipiului Satu Mare.

“Cred că se vede interesul nostru pentru sistemul de educație şi prin modul în care asigurăm bugetul pentru desfășurarea procesului educațional, pentru dotări şi investiţii. Este important să oferim condiţii elevilor şi profesorilor, asigurând totodată o anumite linişte părinţilor care au încredere în sistemul educațional sătmărean. Acest corp nou este o investiție importantă pentru Liceul Teoretic German “Johann Ettinger”, o investiție pe care o monitorizăm permanent, verificând totodată calitatea lucrărilor și respectarea termenelor de finalizare”, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.

Investiția se află într-o stare avansată, realizându-se deja lucările la acoperișul clădirii, finisaje interioare și exterioare, cele la instalația interioară de încălzire, rețeaua electrică și corpurile de iluminat, astfel încât din punct de vedere al performanţei energetice, consumul de energie electrică să fie minim. De asemenea, au montate geamuri termopan, uși și obiecte sanitare, urmând ca în viitorul apropiat să ajungă și mobilierul.

Finalizarea investiției va avea loc în luna iunie 2018, urmând ca din anul școlar 2018-2019 aici să se desfășoare cursuri pentru învățămânul primar în 15 săli noi de clasă, dotate și modernizate conform celor mai înalte standarde.

Fii primul care comentează! despre "FOTO. Primăria investește 3,6 milioane de lei într-una dintre cele mai bune școli"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Primăria Satu Mare
APEL. Acțiune masivă de ”culegere” de pe străzi a persoanelor fără adăpost

Închide