FOTO. Primăria Satu Mare: ”Toate arterele sunt sigure, se circulă în condiții de iarnă”

Conducerea Primăriei Satu Mare susține că se intervine în mod continuu de la ora 03.00, iar principalele artere din municipiul Satu Mare sunt circulabile. Acolo unde au fost întâmpinate cazuri de forță majoră, precvum copaci căzuți, s-a intervenit de urgență pentru îndepărtarea pericolelor.

Redăm integral comunicatul de presă al Primăriei Satu Mare:

”Stimați sătmăreni, informații IMPORTANTE:

– Toate utilajele de deszăpezire sunt în stradă și lucrează de la ora 03.00. Toate echipajele Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență și Poliția Locală lucrează pe rezolvarea problemelor din oraș. Toate arterele sunt sigure, se circulă în condiții de iarnă. Se va deszăpezi conform priorităților de circulație: artere și drumuri principale, intens circulate, cartiere și străzi.

– Probleme apărute: copaci căzuți, cabluri rupte din cauza cantității mari de zăpadă. În toate cazurile s-a intervenit prompt! Grădina Romei este închisă, vă rugăm să aveți grijă de crengile copacilor care se pot rupe sub zăpadă. Vă mulțumim pentru înțelegerea Dumneavoastră!”

Primăria Municipiului Satu Mare a întocmit programul de pregătire și acțiuni operative în timpul iernii, pe raza municipiului Satu Mare, în perioada 15 noiembrie 2018 -15 martie 2019, care a fost comunicat operatorului ce se ocupă cu activitatea de deszăpezire.

Conducerea Primăriei Municipiului Satu Mare a stabilit lista de străzi și tronsoanele de drum pe care se intervine cu prioritate, lista obiectivelor sociale, a unităților de învățământ, instituțiile publice, trecerile de pietoni, trotuarele, stațiile de autobuz și toate locurile unde operatorul are obligația de a interveni cu prioritate, precum și ordinea de intervenție, operaţiunile care se execută, tipurile de materiale şi cantităţile utilizate.

Astfel, conform informării operatorului care se ocupă cu activitatea de deszăpezire, prevenire și combatere a poleiului, la finalul lunii octombrie, pentru a începe activitatea, firma are pe stoc o cantitate de 148 tone de clorură de sodiu, 18 tone de clorură de magneziu, 20 metri cubi nisip, precum și 11 mii de litri de carburanți. Operatorul dispune de 20 utilaje specific operațiunilor de dezsăpezire.

”Reamintim cetățenilor municipiului Satu Mare, agenților economici, asociațiilor de proprietari că, au obligația de a curăța și ei la rândul lor zăpada și gheața de pe trotuarul din fața casei, a blocului sau a sediului firmei, în cel mult 24 de ore de la încetarea ninsorii”, precizează conducerea Primăriei Satu Mare.

1 Comment on "FOTO. Primăria Satu Mare: ”Toate arterele sunt sigure, se circulă în condiții de iarnă”"

  1. Domnu’ primar… în cartiere și străzile laterale nu ai văzut iarna asta nici un utilaj…pe pod un muncitor amarat cu lopata azi după masa curata trotuarul… E dezastru pe toate străzile din cartiere…care utilaje… Sunt aceleași tractoare de 30 de ani… Aceeași firma… Care nu face nimic de ani de zile și iau bani moca de la fraieri care plătesc taxe…

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Primăria Satu Mare
FOTO. Separatoare de circulație împotriva ”cocalarilor” lângă mall-ul NEPI

Închide