FOTO. Primarul Kereskenyi: 82% dintre sătmăreni vor închiderea circulației în Piața Libertății


Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, susține că majoritatea sătmărenilor sunt de acord cu restricționarea traficului rutier în Piața Libertății din centrul vechi al municipiului și transformarea într-o zonă pietonală, de promenadă.

Mai exact, 82% dintre sătmărenii care au răspuns la un sondaj al administrației locale au salutat ideea pietonizării și asigurarea pistelor pentru biciclete în această zonă. În schimb, se vor asigura două parcări supraetajate moderne pentru 400 de locuri, astfel încât se vor compensa locurile de parcare care se vor desființa în Centrul Vechi. 

Astfel, prin intermediul proiectelor, care urmează să fie implementate, se urmărește reducerea emisiilor de carbon în zona centrală a municipiului prin creearea unei infrastructuri velo și pietonizare a zonei, revitalizarea zonei prin reamenajarea spațiilor verzi, modernizarea fântânilor arteziene, cât și a trotuarelor și aleilor.

Extinderea și modernizarea spațiilor pietonale constituie una dintre strategiile esențiale stabilite în cadrul realizării Planului de Mobilitate Urbană a municipiului. Astfel, după implementarea proiectelor și creearea unei infrastructuri velo, cât și reamenajarea Parcului Central, Piața Libertății va deveni un punct de interes major al municipiului, atât pentru cetățeni, cât și pentru turiști.

Proiectul propune 4 zone de interes în jurul Parcului Central:
a. Zona pietonală
b. Zonă pentru terase și diverse activități comerciale
c. Pista de biciclete
d. Partea carosabilă (circulația va fi permisă autovehiculelor pentru transportul public în comun, aprovizarea, ambulanță, etc. )

Circulațuia rutieră va fi permisă doar în zona sudică a Parcului Central dinspre str. Decebal spre str. Alexandru Ioan Cuza.

De asemenea, în cadrul aceluași proiect se propune revitalizare completă a Parcului Central prin mai multe lucrări de intervenție precum: lucrări de infrastructură, modernizarea fântânii arteziene, diversificarea zonelor de spațiu verde, amplasarea de mobilier urban, iluminat ornamental, refacerea sistemului de canalizare, canalizații subterane pentru instalațiile noi cât și pentru rețelele de telefonie, cablu existente, amenajarea zonelor de ședere, etc.4 Comments on "FOTO. Primarul Kereskenyi: 82% dintre sătmăreni vor închiderea circulației în Piața Libertății"

 1. pare frumos…….bravo

  View Comment
 2. gheorghe rusnac | aprilie 25, 2019 at 19:21 |

  Cu care sătmăreni te-ai consultat??

  View Comment
 3. Imaginati-va blocajele rutiere si timpul pierdut in trafic…
  Sabotam comerciantii locali in favoarea marilor centre comerciale…
  Venind din vamă sau din tara,cum poate cedea cineva frumusetea Centrului Vechi daca merge doar pe straxile sufocate din spatele cladirilor centrale?…
  Lipsa de interes pentru problemele reale ale orasului:siguranta cetatenilor,sanatatea psihica a soferilor si cheltuirea eficientă a banului public.

  View Comment
 4. Gică Contra | mai 2, 2019 at 11:31 |

  @Alexandru Pe jos. Foarte bine. Care comercianți la care nu poți face cumpărături dacă ești pedestru? Oricum nu poți intra cu mașina în magazin. Iar, așa ca idee, frumusețea orașului se vede mai bine din plimbarea pe jos. Tu erai cel care se „târa” cu mașina prin centru vizitând orașul și atentând la „sănătatea psihică a șoferilor”?! Dacă tăceai, filozof rămâneai. Măcar dacă ar fi închis centrul. Am mai avut un prefect care, în loc să se îngrijească de majoritatea cetățenilor s-a îngrijit de „buna dispoziție” a motocicliștilor prin deschiderea traficului moto în sensul giratoriu din centru. Da, am scris prefect. A fost ideea lui, pusă în practică de primărie cu ajutorul comisiei de sistematizare, fără opoziția poliției.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Kereskenyi Gabor, municipiul Satu Mare
Proiectul pentru majorarea impozitelor locale a trecut. Consilierii PSD s-au abținut. Mesajul primarului Kereskényi

Închide