FOTO. Procurorii DNA care se ocupau de marile dosare de la Satu Mare, revocați din funcție

Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis miercuri revocarea din funcţie a lui Ciprian Man şi Marius Ardelean de la DNA Oradea. Cei doi procurori se ocupau de marile dosare din județul Satu Mare.

CSM a admis astfel solicitarea şefului interimar al DNA, Călin Nistor, care ceruse revocarea acestora din funcţie după ce, în spaţiul public, au fost difuzate o serie de înregistrări din care reieşea faptul că cei doi ar fi avut o conduită total neadecvtă, date fiind detaliile incredibile despre completele favorabile DNA Oradea şi cele nefavorabile, despre inițierea unor acţiuni de intimidare a judecătorilor prin trimiterea a doi judecători în judecată etc.

Redăm decizia Secției pentru procurori a CSM:

”Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil solicitarea procurorului şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie de revocare a domnului MAN CIPRIAN FLORENTIN din funcţia de procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil solicitarea procurorului şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie de revocare a domnului ARDELEAN CRISTIAN MARIUS din funcţia de procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea”.

Pe 10 ianuarie, Călin Nistor a dispus un control la Serviciul teritorial Oradea al DNA pentru a se verifica activitatea de urmărire penală desfăşurată de anchetatorii din cadrul acestei unităţi de Parchet în dosarele despre care se vorbea în înregistrările apărute în spaţiul public, fiind sesizată şi Inspecţia Judiciară pentru posibile abateri disciplinare.

Avocatul Răzvan Doseanu a publicat pe site-ul Cabinetului de Avocatură Doseanu şi Asociaţii o înregistrare audio a unei şedinţe care ar fi avut loc la DNA Oradea în ianuarie 2018:

”Înregistrare explozivă de la o şedinţă DNA Oradea, din ianuarie 2018, primită anonim. Posibil să fie autentică, posibil să nu fie autentică, deşi personal recunosc vocile tuturor procurorilor posibili participanţi. Dacă înregistrarea e autentică, ar trebui să urmeze arestări la DNA Oradea. Dacă nu e autentică, trebuie să vedem ce specialist a putut folosi vocile a cinci procurori. Vocea cea mai puternică din înregistrare pare a fi a procurorului Man Ciprian. Cine e autorul înregistrării şi care e scopul acesteia rămâne de stabilit”, se arăta în mesajul publicat de casa de avocatură.

1 Comment on "FOTO. Procurorii DNA care se ocupau de marile dosare de la Satu Mare, revocați din funcție"

  1. Mai este nevoie si de curățenie ,vine primăvara ,e cazul sa curățam …….rușine lor si acoliților lor inclusiv la cei din sau mare.mari patroni ca ….. și din politia oas.rușine lor la …..o nu la alte locuri tot in tribunal sau judecătorie .

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Direcția Națională Anticorupție
Contract cu milioane de euro, al Primăriei Satu Mare, anchetat de DNA. Interceptați procurori și afaceriști

Închide