FOTO. Protecție divină!? De la Biserică direct printre mașini, pe Podul Golescu

Unii credincioși care merg sau vin de la slujba religioasă la Catedrala Ortodoxă ”Sfinții Împărați Constantin și Elena” din municipiul Satu Mare aleg să treacă Podul Golescu în mod ilegal. Și nu oricum, ci printre mașini, într-o zonă în care circulația se desfășoară pe patru benzi și, de regulă, cu viteză.

Mai mult, trecerea de pietoni se află la doar câțiva zeci de metri mai jos, înspre intersecția de la Crinul. Problema și mai mare este că printre cei care trec strada se află persoane vârstnice, care în caz de forță majoră nu mai au motricitatea necesară pentru a evita coliziunea cu vreo mașină.

Poate prezența unui echipaj de Poliție Rutieră ar mai face puțină disciplină în zonă. Nu de alta, dar protecția divină nu va ține la nesfârșit.

Situația nu este una nouă, iar în urmă cu câțiva ani, într-o ședință condusă de prefectul de atunci al județului, un membru al Asociției de Pensionari chiar sugera că ar fi bine instalată acolo o nouă trecere de pietoni. În van au încercat reprezentanții poliției să explice că trecerea regulamentară este la doar câțiva pași distanță, reprezentanții Asociației au spus că este mult mai convenabil pentru cei care locuiesc în cariter să treacă pur și simplu strada. Oamenii legii au atras atenția că în aceste condiții, pietonii se expun pericolului de a fi loviți de mașină.

Situația se repetă în fiecare duminică, spre enervarea șoferilor cărora le este frică să nu lovească pietonii pe care, adesea nici nu au cum să îi vadă. Iar pe lângă trecerea ilegală, șoferii reclamă și faptul că mulți dintre pietoni au un comportament imprevizibil, traversând fie în fugă partea carosabilă, fie oprindu-se la mijlocul podului, stând printre mașini.

1 Comment on "FOTO. Protecție divină!? De la Biserică direct printre mașini, pe Podul Golescu"

  1. Mda iar șoferul va fi tras la răspundere. Ar fi bine ca popa să atragă atenția că suntem în oraș și nu este loc de turmă peste drum. Nu doar la podul Golescu dar și la Vasile Lucaciu, Octavian Goga. Legea-i lege și duminica.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Micro 16
FOTO. Incendiu la o fostă centrală termică. Intervin pompierii

Închide