FOTO. Protest pe holurile Tribunalului Satu Mare. Activitatea instanțelor a fost blocată

Protest al grefierilor de la Judecătoria și Tribunalul Satu Mare. Grefierii au blocat activitatea instanțelor din județul Satu Mare. Este ora la care începe ședința de plen în care ar urma să fie votat proiectul de eliminare a pensiilor speciale. Grefierii ar urma să rămână fără acestea, la fel ca și toți cei din domeniul Justiției.

Sindicaliștii grefierilor susțin că, deși Ministerul Justiției, prin Secretarul de Stat prezent în Comisie, și-a exprimat o poziție de menținere a pensiilor de serviciu pentru grefieri și amânarea discutării inițiativei legislative pentru depunerea unui punct de vedere scris în acest sens, proiectul de abrogare a pensiilor „speciale” a fost adoptat, urmând ca, sub rezerva depunerii Raportului de către Comisie, să fie votat în plenul Camerei Deputaților miercuri.

”Corpul personalului auxiliar de specialitate din cadrul instanțelor judecătorești şi al parchetelor de pe lângă acestea înțelege să declanșeze o primă acțiune de protest care va conduce până la blocarea totală a activității în instanțe și parchete dacă acest proiect de lege va ajunge la vot final în plen și va conduce la abrogarea pensiilor de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate (grefieri)”, conchide Sindicatul grefierilor.

Mesajele grefierilor: ”Funcția de grefier este incompatibilă cu orice altă funcție publică”, ”Avem interdicții și incompatibilități”, ”Vrem înlăturarea incompatibilităților”.

4 Comments on "FOTO. Protest pe holurile Tribunalului Satu Mare. Activitatea instanțelor a fost blocată"

 1. Oricum cei din justiție au salarii foarte mari. De ce să aibă pensii speciale??? Profesorii au pensii speciale? cercetătorii au pensii speciale? cadrele medicale au pensii speciale? etc etc…

  View Comment
 2. Cetățeanul turmentat | decembrie 18, 2019 at 14:58 |

  Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.”
  (Constituția României, art. 16)

  Grefierii se cred mai egali decât alții, ca în cartea Ferma animalelor a lui Orwell.

  View Comment
 3. Cetatean returmentat | decembrie 18, 2019 at 20:23 |

  Un fel de primii dintre egali. Poate din cauza asta uita ca sunt, pana la urma, niste simpli dactilografi. Intr-o tara cu apa calda si autostrazi, slujba lor ar face-o robotii.

  View Comment
 4. Da. Sigur. cei mai intelijenți din clădire. Secretarii (grefierii) și paznicii (jandarmăroșii) vor pensii speciale (majoritatea doar cu liceul forestier)

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Judecătoria Satu Mare, protest
VIDEOREPORTAJ. Tren oprit de protestatari în Gara Satu Mare. A intervenit Poliția

Închide