FOTO. RESPECT! Aur la Olimpiada Internațională pentru un tânăr elev din Satu Mare

Elevul Liviu Terebeș din clasa a XI-a B de la Colegiul Național Mihai Eminescu a obținut premiul I absolut și medalie de aur la Olimpiada Internațională de Geografie pentru Europa Centrală, de Sud și Sud-Est. România a fost reprezentată la această olimpiadă de o echipă formată din 8 elevi (4 seniori și 4 juniori).

Cea de a V-a ediție a concursului a fost organizată la Belgrad, Republica Serbia, în perioada 23.06-28.06.2019. Competiția a constat dintr-o probă scrisă și o probă practică, care au presupus o îndelungată pregătire de specialitate, corelată și cu alte cunoștințe din diferite domenii.

Palmaresul olimpic al elevului este impresionant. În clasa a VIII-a, ca elev al Școlii Gimnaziale Ion Creangă a obținut locul I la Olimpiada Națională de Geografie sub coordonarea doamnei profesor Rodica Velceleanu. Din clasa a IX-a, ca elev al Colegiului Național Mihai Eminescu, a participat an de an la Olimpiada Națională de Geografie cu rezultate și punctaje foarte bune, în clasa a IX-a și a X-a a fost recompensat cu premii speciale din partea Societății de Geografie din România, iar în anul curent a fost distins cu mențiune MEN.

Liviu a participat în ultimii doi ani la proba specială pentru selectarea lotului lărgit al României pentru Olimpiada internațională de Geografie, anul acesta reușind calificarea în lotul restrâns pentru Olimpiada Internațională de Geografie a Europei Centrale, de Sud și Sud-Est.

Alături de profesoara sa de geografie, Edita Mali și de profesorii coordonatori ai lotului României a obținut o performanță unică pentru județul nostru la disciplina geografie.

”Îl felicităm pentru rezultate. Astfel palmaresul olimpic internațional al Colegiului Național Mihai Eminescu din acest an confirmă munca asiduă în echipa profesor-elev, rigurozitatea, exigența și perseverența studiului individual. Este un an istoric și din perspectiva rezultatelor la olimpiadele internaționale pentru elevii și profesorii eminescieni, obținând 7 calificări în loturi internaționale. Aceste rezultate onorează colegiul în anul aniversării a 100 de ani de existență a Liceului Mihai Eminescu”, spun reprezentanții Colegiului Național ”Mihai Eminescu” din Satu Mare.

Fii primul care comentează! despre "FOTO. RESPECT! Aur la Olimpiada Internațională pentru un tânăr elev din Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Colegiul Național Mihai Eminescu
VIDEO. Protest fără precedent al elevilor de la Colegiul ”Eminescu”! Directorului i s-a cerut ”demisia”

Închide