FOTO. RESPECT! Ioana Roman, eleva de 10 a Sătmarului, a reprezentat România în SUA


Ioana Roman, viitoare elevă a clasei a XII-a B, la Colegiul Național Mihai Eminescu, a obținut de-a lungul anilor numeroase și importante distincții la concursurile de matematică. Unul din rezultatele ei valoroase îl reprezintă promovarea recentă a examenului de bacalaureat american, cu nota maximă la matematică, rezultat care i-a oferit oportunitatea de a participa la această conferință.

Experiența inedită trăită de Ioana este împărtășită în rândurile următoare.

”Se spune că există un moment în viața fiecăruia când se întâmplă ceva, iar din acea clipă, totul se schimbă. Pentru mine, acesta a fost GYLC (Global Young Leaders Conference), ce s-a desfășurat în Washington DC, respectiv New York City, în perioada 1-10 iulie 2019. La finalul acestui program, am simulat un Global Summit sub egida ONU. În pregătirea acestui eveniment, ne-am organizat în comitete, fiecare reprezentând câte un SDG (Sustainable Development Goal-Obiective de Dezvoltare Durabilă) și am alcătuit rezoluții pentru a concretiza obiectivele propuse.

Eu am ales să fac parte din comitetul ce propunea soluții pentru atingerea obiectivului numărul 4, și anume Quality Education. Am negociat propunerile subcomitetelor pentru a ajunge la anumite soluții ce favorizează întreaga lume, nu doar unele ţări. În cele din urmă, rezoluția noastră a fost adoptată.

Dacă ar fi să aleg un aspect al acestei conferințe care m-a marcat cel mai mult, probabil ar fi experiența multiculturală: atâția oameni diferiți în același loc, toți dorindu-și să facă lumea în care trăim un loc mai bun. Ca să mă întorc la premisa de la care am plecat, ce este acel ceva care ne ajută să ne schimbăm mai întâi pe noi înșine și mai apoi lumea, ce înseamnă să fim “open-minded”? Să realizăm că diferențele ne aduc mai aproape și ne fac speciali”, a povestit Ioana Roman.1 Comment on "FOTO. RESPECT! Ioana Roman, eleva de 10 a Sătmarului, a reprezentat România în SUA"

  1. Satmarean | iulie 17, 2019 at 11:09 |

    Felicitări! Și la mai mare!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Colegiul Național Mihai Eminescu, Ioana Roman, succes
FOTO. Bărăian Teodora Iulia, eleva perfectă. Singurul ZECE de la Bacalaureat în județul Satu Mare

Închide