FOTO. Se fură gazonul pus recent pe Drumul Careiului?!

Gazon pe Drumul Careiului. Primăria a finalizat lucrările pentru refacerea spațiului verde. Cu toate acestea, unii sătmăreni se pare că sunt certați cu civilizația și au simțit de cuviință să fure bucăți din gazon. 

Nu știm la ce le-a folosit, dar – din păcate – se demonstrează încă o dată că în municipiul reședință de județ nu se poate face absolut nimic care să nu fie ulterior distrus! Este dincolo de puterea de înțelegere a oamenilor normali de ce unii indivizi simt nevoia să se dedea la astfel de gesturi reprobabile.

UPDATE: Alte surse susțin că în zonă nu s-ar fi finalizat lucrările de montare a gazonului, din cauza unei bucăți de beton, respectiv un racord de gaz.

Primăria municipiului Satu Mare a anunțat lucrări de refacere a spațiului public. După ce vechii arbori tuia au fost înlocuiți, vineri, autoritățile au continuat cu montarea gazonului.

Lucrările edilitarea vizează porțiunea de drum cuprinsă între cele două poduri. Autoritățile au mai anunțat și că va fi plantat un gard verde pentru delimitare. În plus, vineri s-a montat și un gazon natural.

“Primăria Municipiului Satu Mare plantează 68 de platani pe Drumul Careiului, în locul celor 28 de copaci tuia îmbătrâniți, de pe tronsonul dintre cele două poduri. În zona se vor mai efectua lucrări pentru amenajarea unui gard viu care să fie simetric pe ambele părți ale străzii, precum și lucrări pentru montarea de gazon natural tip rulou,” se arată într-o informare a Primăriei Satu Mare.

Prin acest demers, Primăria Municipiului Satu Mare continuă să îmbunătățească spațiile urbane și să acorde atenție detaliilor care pot îmbunătății calitatea vieții locuitorilor din zonă, mai spun autoritățile.

Refacerea zonelor verzi este un ultim pas pentru ca zona dintre cele două poduri să primească o complet altă înfățișare. Asta după ce terenurile virane au fost înlocuite de construirea noului mall NEPI și a supermarketului Lidl.

Planuri mari pentru zonele verzi

Consilierii locali au votat și un proiect ambițios, care face parte tot din planul de refacere a zonelor verzi. În urma unei investiții de șapte milioane de lei, malurile Someșului cuprinse între cele două poduri ar urma să intre în reabilitare completă.

Potrivit proiectului, pe malurile Someșului urmează să fie realizat un loc de joacă pentru copii. Proiectul include și o zonă de fitness în aer liber. Autoritățile își propun și două zone ponton, dar și o secenă pentru evenimente. Tinerii vor avea o zonă de agrement dedicată. Iar proiectul prevede și un pavilion expozițional, potrivit fotopalnurilor.

Zona va fi dotată inclusiv cu camere de supraveghere și corpuri de iluminat. Autoritățile spră ca astfel să reducă fenomenul infracțional.

2 Comments on "FOTO. Se fură gazonul pus recent pe Drumul Careiului?!"

  1. Floarea Creanga | noiembrie 18, 2018 at 18:09 |

    Vor ”rezolva”gazonul in curand cei de la Apaserv pentru ca sunt renumiti in mutilarea spatiilor verzi !!

    View Comment
  2. Cpt. Dan Apostol 1994 oct 13 Bucuresti:
    “Stimati soldati, nu uitati, Romanu-i hot prin definitie.”

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Primăria Satu Mare
FOTOGLERIE. Au dispărut garajele! Cum arată acum cartierul Micro 15. Se anunță noi modernizări

Închide